juli 2010
Z Z M D W D V
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 16jul

  Gisteren. donderdag 15 juli
  Ik, Sjeeraar, was gisteren nogal beroerd. Eerst dacht ik dat het aan het eten lag (ik had snoekbaarsfilet op advies van Jappie), maar na analyse van onze ambu-medewerkster Wilma kon het wel eens zijn dat ik een zonnensteek had. Want het was tagsüber zo’ n 37gr. C. en ik had op het heetst van de dag een deltist uit het graan geplukt. En als ik mijn dag terug bekijk, bleek dat ik de hele dag niet had gepinkeld. Ze kon dus wel eens gelijk hebben. Dus ben ik vroeg in m’ n mandje gekropen. Gelukkig heb ik de boel kunnen herkauwen en heb ik de nacht goed doorstaan.
  Vanochtend was het natuurlijk weer het zelfde ritueel als altijd. Veel zon, lekker ontbijtje, lekker chillen, kopje koffie, even kijken op het landingsveld, weer een kopje koffie, etc. Tegen 10:30uur met de busjes naar boven gegaan. Op de Emberger was het weer retedruk met bejaarde brokkenpiloten, ofwel deltisten. De wedstrijd was nog steeds bezig. Al snel hadden een aantal van ons een raar gevoel over het weer. Er was al een behoorlijke bloemkoolwolk ontstaan aan beide kanten van de start en de wind kwam vrij hard uit het oosten. Na een aantal vreemde starts van collega-schermvliegers hebben we gezamelijk besloten om naar Wassertheuer, de 700m. start, te gaan. Dit bleek een goede keuze te zijn. Er stond een lekker windje en al snel was iedereen vliegklaar. Omdat het er naar uitzag dat het zou gaan onweren deze middag, ging iedereen asap naar de landing. Achteraf was dit niet nodig geweest, maar dat weet je nooit van te voren.

  ‘s Middags hebben we weer wat rond gelummeld om vervolgens ‘s avonds lekker te gaan nassen in het restaurant van de kempiff. Omdat het donderdag was, had een groot deel van ons halve kippen/hanen besteld. En de kippetariers bestelden wat anders. Na het overheerlijke eten kwam Marina, de Oostenrijkse serveerster waar iedere man stiekum een beetje
  verliefd op is, ons een afscheidskado aanbieden. Ze bood ons een fles zelf gemaakte rode wijn o.i.d. aan die we als Laffe Teckels met elkaar moesten opdrinken. TOP! Dat gaan we doen. We willen dan ook in week 37 in Annecy de fles meester maken. Nu hebben Tjitske en Den Vloam de fles meegenomen naar huis om deze te bewaren. ‘t zou me niks verbazen als in week 37 de fles ‘per ongeluk’ leeg gelopen is. Aber Lieber Marina, Vielen dank für den Wein!
  Na het eten zijn we alweer bij de tent aan het afpilsen geweest. Ook dit was weer erg gezellig. We kregen nog bezoek van een motvlinder die anabole steroiden gehad had. Op de foto zie je de vlinder met een vinger van Peter.
  De laatsten, Tjitske, Marianne, Max en Nathalie gingen tegen 01:15 uur naar bed. ‘t Was dus gezellig. Op zich wel een prestatie van zowel Natalie als Max, want beiden moesten ‘s ochtends vroeg opstaan. Nathalie omdat ze naar huis ging en Max omdat ie om 8 uur al moest vliegen.

  Vrijdag 16 juli
  De dag van het definitieve vertrek van de alle resterende Laffe Teckels. Nathalie en Jappie zijn ‘s ochtends vertrokken, Marianne en ik tegen 11 uur en Tjitske en Den Vloam vertrekken tegen 20:00 uur.
  Nadat N&J waren vertrokken hebben wij ook al gauw omze villa in de auto. Na een afscheids- en ereronde over de camping zijn wij over de Gross Glocknerstrasse naar Westendorf vertrokken. De Gross Glockner was indrukwekkend. Kiek moar us eem’ n op de ploatties. Gelukkig was de temperatuur op 2700m ook redelijk, nl. 22 gr. C. De hele week is het al
  boven de 30 gr. en da’ s te warm.
  In Westendorf zijn we eerst bij Marianne, Netty en Leo geweest en hebben daar een biertje gedronken. Hun huis, Landhaus Ambiente staat er nog steeds prachtig bij. Marianne (van Leo) wist een goed adres om te overnachten en daar zitten wij nu dan ook. We zitten bij Haus Leo. Erg leuk, want Leo (ja, een andere) is Oostenrijker en Margreet is een echte Friesin. Hun kinderen spreken dan ook Oostenrijks, Nederlands en Fries. Dit huis is echt een aanrader.
  Het is gaan regenen tijdens het eten. We hebben lekker gegeten in een typisch Oostenrijks Gasthof. Inmiddels is het wat afgekoeld, maar het is nog steeds ewrg warm en vochtig.
  Morgen blijven we hier nog, omdat er wat slecher weer wordt verwacht. Zondag vertrekken we waarschijnlijk naar Andelsbuch. Maar dat laat ik wel weten op deze fantastische weblog. Nu ga ik slapen, dus tot morgen.

  De foto’ s van gisteren en vandaag

  Posted by Sjeeraar @ 22:35

3 Responses to “Greifenburg, gisteren en vandaag”

 1. Jeffrey Says:

  Ik heb het even laten opzoeken door mijn “insecten-kenner-bron”, en de joekel van een vlinder was een Ligusterpijlstaart. Hij heeft een spanwijdte van 9 tot 12 centimeter, en de rups is al 9 cm. lang! Heel bijzonder!
  Hier vind je meer info: http://nl.wikipedia.org/wiki/Ligusterpijlstaart

 2. Tjitske Says:

  Wij wilden gisteravond het Laffe Teckel-kamp officieel sluiten. Een beetje droeve gebeurtenis, die gelukkig niet uitgevoerd hoefde te worden: op de valreep hebben we het stokje over kunnen dragen aan teckel Marc met zijn meisje.
  Wij zijn vanmorgen rond half 9 thuis aangekomen, na een goed verlopen reis.
  Marina’s drankje heeft de reis ook goed doorstaan. We zullen er goed op passen. Alhoewel het lijkt alsof er uit een heel klein gaatje langzaam wat lekt. Mmmmmmmmmm
  Iedereen bedankt voor de enorm gezellige weken.
  Jan, Tjitske, Tes en Ayke.

 3. Nathalie Says:

  Ook jappie en ik zijn inmiddels weer veilig thuis (sinds vrijdagavond heeeel laat) en ik wil bij deze nog even iedereen bedanken voor de gezelligheid in Oostenrijk en ik mis alle dag- en avondritueeltjes nog steeds. Het valt me zwaar om af te kicken van 2 weken gezellige boel. Gelukkig komt er alweer een nieuw weekje aan in september 🙂
  Ook wil ik de vakantie schrijvers hierbij even in het zonnetje zetten want jullie hebben er weer leuke verslagen van gemaakt!
  Tot in september en tot anders tot gauw!
  Liefs en dikke knuf
  Nathalie

Leave a Reply