juli 2010
Z Z M D W D V
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 19jul

  Zondag 18 juli
  Na een speciaal ritueel om muggen en vliegen te verdrijven, hebben we heerlijk ongestoord kunnen slapen. ‘s Ochtens opnieuw een voortreffelijk ontbijt met verse aardbeien hebben we de auto ingepakt (lees: volgepropt) en afscheid genomen van Margreet. En nogmaals, als je ooit in Westendorf bent en je zoekt voor biet al te veel doekoes een goed onderkomen,
  ga dan naar Haus Leo.
  Enfin, onder een zeer bewolkte hemel zijn we richting Andelsbuch gereden. We hebben onderweg een lekker bakkie kaffee mit Chocolat Kuchen gegeten bij een golfbaan. We zijn nog gestopt bij het Sylvensteinspeicher, een gigantisch stuwmeer dat is gebouwd om o.a. München te beschermen bij hoog water. Tegen het einde van de middag waren we in Andelsbuch.
  Het was erg druk bij de landing en in de lucht. Er hing een gigantsiche donkere wolk boven de berg en het schouwspel in de lucht was erg leuk voor de toeschouwers. Maar ik denk dat de piloten in de lucht daar anders over dachten. De meesten waren aan het spiralen of oren trekken (hiermee verklein je het oppervlak van je scherm en daal je sneller) om beneden te komen. We hebben dit even aangekeken en zijn daarna op zoek gegaan naar een kempiff. Het viel tegen om er éé’n te vinden. In Bezau was een soort zigeunerverzamelplaats, maar dat vonden we niets. Uiteindelijk hebben we maar gebeld met het plaatselijke VVV in Oldeholtpade en ik moet zeggen, we zijn echt goed en vriendelijk geholpen. Een hele vrolijke meneer heeft echt z’ n best gedaan en uiteindelijk kregen we per sms het adres van een leuke kempiff in Lingenau. En daar staan we nu. We hebben de tent opgezet zo’ n 50m. naast een mestbult, vlak bij een schuur en naast een Duits stel met jengelende kinderen. Echt een goede relatietest voor Marianne en mij. Maar zonder hekgeit, de kempiff is echt leuk. Het is een boerenkempiff (goh, ja joh?) en het is erg gemoedelijk. ‘s Avonds hebben we wat gegeten in een Lingenau, waar ze een overheerlijke curryschotel met broccoli en kipfilet
  hadden. Na afloop hebben we ieders nog een lekkere ijssorbet naar binnen gestouwd. Wat een rotleven hebben we toch…
  We vertrekken vrijdag richting huis en ik hoop deze week nog te kunnen vliegen. Ook gaan we waarschijnlijk nog naar een roofvogelshow. We zien wel wat de week brengt, in ieder geval mooi weer.
  Tot morgen.

  Hier de foto’ s van vandaag.

  Posted by Sjeeraar @ 20:34

One Response to “Andelsbuch”

 1. Jeffrey Says:

  Geinâgh! Jullie staan op precies dezelfde plek als waar wij stonden in 2008… En op het laatst ga je van de mestbult en de vliegen houden! Echt waar! Kiek hier moar eens: http://www.annieschilder.nl/laffeteckel/parapente/andelsbuch-juni-2008/index2.htm

  En de schommelt is handig om je harnas af te stellen! 😉

  Heul veul plezier!

Leave a Reply