juli 2010
Z Z M D W D V
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 20jul

  Dinsdag 20 juli
  Tja, we vallen in herhalingen, maar het is vandaag opnieuw goed weer. Door de zon en de honderden vliegen in onze tent werden we vanochtend gewekt. Na een heerlijk ontbijtje en een paar bakkies koffie uit onze nieuwe camping-senseoapparaat (zie foto) zijn we naar de supermarkt geweest om minimaal een vliegenmepper te kopen. En de benodigde boodschappen om vanavond niet te verhongeren. We eten overigens gebakken aardappelen met varkensfiltetlapjes en salade. Heerlijk, ik heb er nu al zin in. Maar eerst naar Andelsbuch om weer eens heerlijk te vliegen. Met de eeuwenoude en even lang durende lift zijn we naar boven gegaan. Na een stukje spazieren kom je op de startplek. Hier was het al behoorlijk druk, er werd echter geen aanstalten gemaakt om te starten. Ook logisch, want de zon zat nog aan de achterkant van de berg, dus thermiek was ver te zoeken. Dus zijn Marianne en ik eerst naar het restaurant gegaan om een lekkere luch te halen. Na de lunch terug naar de startplek, waar de eersten al gestart waren. Hier en daar bleef er één hangen en langzaam heb ik me ook maar startklaar gemaakt. Na een prima achterwaartse start vond ik al snel thermiek. Helaas hing er een grote inversie (een luchtlaag waar de thermiek niet door heen wil) waardoor ik niet erg hoog kon komen. Na een tijdje pielen boven de start ben ik maar eens de bergrug afgevlogen. Helaas bleek dit niet de juiste keuze te zijn en na bijna een uur vliegen prakte ik mijn scherm op de landingsplaats. Marianne was inmiddels ook al weer onderweg naar beneden met de lift en al snel was ze ook op de landing. Zo kon ze nog een paar foto’ s maken van mij terwijl ik mijn scherm aan het vouwen was.

  Na het vliegen zijn we naar de kempif gegaan waar we een geländebier hebben gedronken. Vlak bij de kempif waren ze boomstammen aan het vermorzelen. De houtsnippers worden gebruikt voor de houtkachel. Er gingen boomstammen in zo groot als…….uh, boomstammen. Ongeloofelijk. Bijna viel er ook nog een jochie in die een stuk hout dat vast zat los wilde maken. Gelukkig kon de machinist nog net op tijd op de noodknop indrukken. Anders had ik foto’ s gehad die ik waarschijnlijk niet hier ging posten.

  Wat we morgen gaan doen, weten we nog niet. We gaan wel donderdag al naar huis, omdat velen ons afraden om a.s. vrijdag te gaan rijden i.v.m. vakantiedrukte. Het voordeel hiervan is wel dat ik a.s. weekend bij vliegbaar weer in Hooghalen zal zijn.

  De foto’ s.

  Posted by Sjeeraar @ 21:22

5 Responses to “Yes, weer gevlogen”

 1. Jeffrey Says:

  Gaaf man dat therapeutische liftje… Daarin kom je pas écht tot rust.. Alleen het gezoem van de vliegen en het zingen van de vogeltjes… Héérlijk!
  Ziet er weer erg aanlokkelijk uit. Ik heb ook weer zin om daar weer eens te vliegen.

  Nog even een nieuwtje mijnerzijds: Ik heb de laffe-teckel-mobiel verkocht… Over 4 dagen gaat een Irakees er 8000 km. mee rijden naar Irak! Schaduwzijde van deze verkoop is dat ik 6 weken lang in de Fiat Uno (ohne airco) moet rijden naar m’n werk… Dat wordt afzien. Gelukkig wordt de nieuwe LT-mobiel in week 37 of 38 afgeleverd, dus als ik terug kom van Annecy staat er een hagelnieuwe auto op me te wachten.
  Nou, doe voorzichtig an en aont sjen!

 2. Jasper Says:

  Tjonge jonge, krijgt de Hyundai Trajet een nieuw leven als zandhaas! Wie had dat gedacht. Bij een nieuw imago hoor te een nieuwe naam? Hesbollah Trajet?

  Vraag is wel: Ga je hem volgend jaar opzoeken met de campert? hihi

  Enneh je komt die weekjes wel door hoor, A) De aankomende dagen wordt t gevoelig koeler en B) ook een Uno heeft ARKO (Alle Ramen Kunnen Open).

 3. peter Says:

  Olla beste Teckels,

  Langs deze weg wilde ik even laten weten dat zowel Max als ik (Peter) eind vorige week onze luchtvaardigheid hebben weten te behalen. Hiep hoi!

  Geniet er nog van daar in het Oostenrijkse!

  Groeten,

  Peter

 4. Anita Says:

  Hee Peter en Max,

  Gefeliciteerd!!! met het behalen van jullie luchtwaardigheid. Super goed!

  Groetjes Anita

 5. Nathalie Says:

  @ Max en Peter:
  Yeah, Gefeliciteerd ! Heel veel vliegplezier.
  Groetjes,
  Nathalie

Leave a Reply