augustus 2010
Z Z M D W D V
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 23aug

  Op zaterdag 21 augustus zijn we met een groepje Laffe Teckels naar het lierterrein van Paragliding Holland in Giethoorn geweest. De hele dag woei het al windkracht 4 met uitschieters naar kracht 5. Maar toch waren Windguru en Windfinder eensgezind gestemd voor wat betreft de avond: de wind zou gaan luwen naar kracht 2! Dus volgens mij was er een mogelijkheid tot vliegen. Maar aangezien ik de enige beschikbare lierman van PNN was, had ik geen zin om zelfs iets te regelen.

  Na een posting op ons forum waren er 6 vlieggeile Teckels die wel zin hadden in een avond-uurtje in Giethoorn. De vliegende LT-ers waren Jorden, Jappie, Den Vloam, Tjistske, Stefke en Sjeeraar (ik). Verder waren meegekomen als morele ondersteuning Annie en Boxje.

  Om 17:00 uur hebben we verzameld bij het lierveld en daar was zoals verwacht de wind nog veel te sterk. We zagen zeilboten zonder zeil voorbij komen varen. Dus maar gauw naar een restaurant in het altijd drukke Giethoorn om een lekker bakkie koffie te halen. Jappiesloot zich wat later bij ons aan en Stefke en Annie kwamen rechtstreeks naar het lierveld. Ze moesten nog naar een feessie, maar ja, als Stefke vliegjeuk heeft… In het restaurant zat helaas een balletje mayo of een pannenkoek er niet meer in, want het was al vijf over vijf. En na vijf uur wordt er geen poor mans food geserveerd.
  Na een uurtje belde een ex-collega uit Blokzijl, die met mij mee zou vliegen,  met de mededeling dat daar de wind nagenoeg weg was. Dus wij met z’ n allen Operatie Stofwolk richting het lierveld en inderdaad, de grondwind was weg
  Dus gauw de lapp’ n ûût de pûût’ n en als de gesmeerde bliksem klaar staan. Want we waren hier immers om te vliegen.

  Enfin, iedereen heeft gevlogen en genoten. Den Vloam heeft zelfs 3 tandems gevlogen aan een prachtige McDaddy. En ik kan namens de hele roedel zeggen dat het een prachtige omgeving is om te vliegen. Gelukkig kwamen we vrij hoog (tussen de 400 en 650m.), zodat we genoeg tijd hadden om om ons heen te kunnen kijken. Het is wat ons betreft een aanrader om ‘s avonds te gaan vliegen. Super. Helaas was tegen 9 uur de bovenwind veel te hard en moesten we stoppen. Na afloop zijn Peter, Steven, Tjitske, Den Vloam en ik nog naar de Belg in Tuk geweest voor een lekkere snack.

  Peter en Steven, bedankt voor de inspanning om ons te kunnen laten vliegen. Top.

  Hier de foto’ s.

  Posted by Sjeeraar @ 20:44

4 Responses to “Avondvliegen in Giethoorn”

 1. Stefke de Laffe Says:

  Leuk verslag van een superleuke avond…
  En beseffen jullie dat dit voor Jappie de laatste vlucht was aan z’n “oude vertrouwde” Mistral 4?!!!

 2. Annie Says:

  Het was al onder de 20 graden… hoor 😉 Toch altijd weer leuk dat er iemand foto’s maakt van al die leuke spontane (vlieg) momenten!!!

 3. Jorden en Miep Says:

  tis boxie

 4. razor9063 (Steven) Says:

  Leuk stukje ;), en bijbehorende leuke foto’s 😀

  hopelijk snel weer eens zo’n avondje 😉

Leave a Reply