september 2010
Z Z M D W D V
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 13sep

  Vandaag is de groep uiteen gevallen, en de restanten zijn ook uit weer uiteen gedonderd…

  Annie doet het verhaal van de ene helft:

  Vandaag was het een splitsing in de groep, omdat het vandaag te harde wind zou worden en dus niet vliegbaar was het plan gevat om te wandelen, het andere deel had wou toch vliegen en zou een uur verder naar een andere stek waar het wel vliegbaar zou zijn (hiervan later het verslag). Ik sloot mij aan bij de groep die ging wandelen en daaronder waren ook Jeffrey, Gerard, Marianne, Lieneke en Natalie. Trouwens  Jan de vlaam en Hilda hadden oppas dienst….. Dit was dus groepje drie…

  Ik had van onze buren Bierenbroodspot een leuk boekje met wandelingen te leen, en daaruit hebben we een leuke route uitgezocht die begon bij chateau de Menthon. Dus ‘s morgens eerst de andere groep uitgezwaaid en daarna rustig aan gedaan en om een uurtje of 12 vertrokken met de auto naar het chateau. We waren met z’n zessen dus Jeffrey speelde voor Bello, en moest in de kattenbak…. Helaas konden we niet even rondkijken in het chateau want deze was gesloten. Het was een hele mooie route, lekker onderweg geluncht, nog even een parapenter in de lucht bekeken die dacht dat het wel meeviel in de lucht, hij ging niet omlaag of naar voren, maar af en toe achteruit en omhoog…

  Om een uurtje of half 3 kwamen we terug (Marianne was nu Bella) en zijn we nog even naar het terrasje geweest van de landing van planfait, daar ook nog even in de winkeltjes gekeken. Na een uurtje zijn we afgetaaid naar de camping, Lieneke, Gerard en ik hebben dit lopend gedaan en nog leuk door het dorpje Talloires gelopen. Op de camping hebben we lekker in de zon gehangen en gewacht op de rest… Oh, ja Jorden was al op de camping want had de andere groep al verlaten en sloot zich bij ons aan…. We hebben hierna nog een leuke vlucht gemaakt met die harde wind en geland in Doussard… Maar ja, we werden niet helemaal geloofd, nou ja, dan maar niet…. Om half 9 is er nog iemand bij de groep aangesloten en dit is Wilma!! Met haar campertje vanuit Greifenburg gekomen.

  We zitten nu gezellig bij de onder de luifels… we zullen zien wat het morgen gaat worden.

  Hier het verslag van de andere groep door Olaf:
  Wij zijn vanochtend naar een ander dal gereden waar met noordoosten wind grote kans is dat er gevlogen kan worden. De eerste vliegstek was Montlambert, een uurtje hier vandaan. Deze ligt aan een breed dal met ruime landingsmogelijkheden, alleen mag er niet geland worden in de akkers met druivenstekken. Deze schijnen zeer bijzonder te zijn en deze boer kan heel boos worden als je zijn plantjes vertrapt. Boven op de bult stond er toch nog een harde wind. Ik heb nog even gewacht met starten tot de wind uiteindelijk ging afnemen. Jasper was als laatste en kon daar niet meer goed wegkomen omdat de wind er helemaal uit ging. Beneden op de landing hebben we nog met verbazing gekeken hoe de Franse scholen om gaan met de leerlingen. De meeste studenten landen naast en veld en één boven op een scherm dat daar gevouwen werd. In de middag zijn Jorden en Theo weer naar de camping terug gereden en de rest naar Chamoux. Een super groot landingveld en een prachtig startveldje. Vanaf deze startplek is de landing niet te zien, daarvoor moest je eerst een dal doorvliegen. Aan weerszijden mooie bossen en absolute rust. Verbazingwekkend als je aan het eind over de kam ineens hoog boven het brede dal uit komt en de landing weer kan zien. De lucht was heel rustig en door de zachte termiek laat in de middag, kon je goed lang boven blijven. Tjitske heeft Jasper zijn fonkel nieuwe Skoda naar beneden gereden. Rond zeven uur waren we pas weer bij het meer van Annecy en zijn Jasper en ik eerst Piza’s gaan halen omdat we geen zin hadden om nog te koken, scheelt trouwens ook behoorlijk in de afwas. Weer een geslaagde dag. !

  HIER de foto’s van vandaag.

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 09:28

Leave a Reply