september 2010
Z Z M D W D V
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 14sep

  Den Vloam neemt d’ n tiepmasjien ter hand. Vandaag heeft hij 3 tandemvluchten gemaakt en hij wil deze ervaring graag delen.

  Inderdaad, die wil ik graag delen. Ik heb het gevoel dat ik meer tandems gedraaid heb dan de commerciële tandems hier.  Het begon om de camping met een erg trage opstart van de groep. Niemand had erge haast om te gaan vliegen. Aangezien ik gisteren een niet zo heel erg nette start gemaakt had, wilde ik eigenlijk wel even weer een startje maken.  Dus Gerard gepaaid en Jan als chauffeur en de spullen gepakt. Dat inspireerde de rest blijkbaar zoveel, dat we uiteindelijk toch met bijna heel de groep naar Planfait zijn gegaan om te vliegen.  Zoals gezegd, met de tandem en Gerard als passagier. Dat ie nog mee durft na de start van gister!!!

  Na een goede start, was het nog te vroeg voor thermiek, dus naar de landing gegaan. Geïnspireert door de leuke vlucht, de boel weer ingepakt en op weg naar boven. Omdat er nog geen vervoer was, gaan liften, maar dat schoot niet op.  Uiteindelijk heeft Jan ons naar boven gebracht en hebben we onze tweede tandemvlucht gemaakt.  Onderweg nog even een steile 360-er en wingovers gedaan en dat ging prima !!  Iedereen had de smaak flink te pakken, dus door naar Col de la Forclaz. Dat is een flinke tippel, dus boven moest er even gerust worden. Helaas droeg het niet echt goed, dus iedereen heeft tussen de 20 minuten tot 3 kwartier gevlogen. Dat was een geluk voor mij, want daardoor konden Gerard en ik nog een keer omhoog voor de 3e tandemvlucht. Atze en Jorden zijn ook mee omhoog gegaan.

  Boven leek het alsof de bergwind al de overhand ging nemen, dus snel klaar gelegd en gestart. Helaas droeg het te weinig voor de tandem en konden alleen de snelle schermen boven blijven. Dus terug naar de landing en dat leek erg krap te worden. Dit was een van de weinige keren dank ik, dat de pilooot aan de passagier gevraagd heeft of de passagier denkt of we de landing zouden kunnen halen !! Moet je normaal niet doen 🙂 Natuurlijk haalde we het makkelijk en na een mooie landing zat vlucht nr. 3 erop. Door alle inspanningen als passagier is Gerard echter wel erg gewond geraakt aan zijn arm: een hele blauwe plek van de spreaders.  Ik zal hem liefdevol verzorgen.

  ‘s Avonds hebben we de avond afgepilst op camping deluxe, onder de luifel van Theo en Hilda. Hier bleek dat er weer een anonieme brief was bezorgd bij de voorzitter van de Teckels, met daarin de aanbeveling om 4 nieuwe leden te inaugureren. De voorzitter heeft deze formele taak naar eer en geweten uitgevoerd, met als resultaat dat Theo, Hilda, Wilma en Atze officieel Laffe Teckel lid zijn. Dat is dus (even tellen) 1, 2, 3 BBQ’s volgend seizoen. Mmm… Heerlijk!!!

  Aangezien het een goede vliegdag is geweest, is iedereen lekker op tijd het mandje in gegaan, voor de verdiende nachtrust.

  HIER weer gruwelijk veul foto’s…

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 12:33

4 Responses to “Heul veul Tandem’s en 4 nieuwe Laffe Teckels”

 1. Gerd Lüürssen Says:

  Kan het zijn dat er iets is mis gegaan? De foto’s zijn namelijk niet te zien en ik brand van nieuwsgierigheid.

 2. Stefke Says:

  Even geduld: ben nog bezig met uploaden!!!

 3. Gerd Lüürssen Says:

  Sorry, maar inderdaad ze zijn nu te zien.

  Groeten

 4. Marc Says:

  Sjonge, wat een gezellige grote roedel.
  Ik zeg maar zo: hoe meer zielen, hoe zieliger! of zo…
  Wat een waanzinnig mooie zonsondergang was dat zeg, en zo romantisch!
  Hier in het verre Oz moet ik vaak in mijn eentje vliegen, heel naar.
  Maar ik denk wel vaak aan jullie en ik toon mijn LT-sticker met trots!

Leave a Reply