september 2010
Z Z M D W D V
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 15sep

  Annie Schilder is zo lief om het verhaal te doen:

  Deze ochtend was gepland om naar de ochtend-stek Marlens te gaan, dus voor het eerst in deze vakantie moesten we de wekker wel om 9 uur zetten 😉 Om half 11 zaten we in de auto, en het was weer prachtig weer. Eerst even de landing gecheckt en toen snel door naar de startplek Col de l’epine; of te wel Marlens. Deze startplek was wel wat anders dan we de laatste dagen gewend waren: geen mooie mat maar gewoon gras… tja, we zijn verwend.. Beetje stijl met al gauw wat boompjes waar je om moest denken als je snel uit ging zakken.. Het was ook al best druk, dus eerst maar wat kijken.

  In het begin was er weinig wind wat het starten wel wat moeilijker maakte. Jef kreeg de kriebels dus ging uitpakken en Wilma ook. Het dalwindsysteem begon te werken dus er kwam al een mooi windje en ze starten mooi weg. Al gauw maakte de rest zich klaar. Gerard en Jan hielpen steeds met het klaar leggenvan de schermen, en zo konden we mooi achter elkaar snel wegstarten. Helaas was de thermiek niet goed te vinden dus stonden we weer vrij snel aan de grond. Wel weer een nieuwe ervaring voor mij en de 3e nieuwe startplek!

  Nadat de auto’s van boven waren opgehaald en even koffie op het terras bij de landing te hebben genuttigd zijn we weer naar de camping gegaan. Er was weer een nieuw plan gevat om naar Col du Sapenay te gaan, dit was wel een uurtje rijden maar met de westenlijke wind kan je daar heel mooi soaren. “Camp de luxe” (Fam. Vlaminx en Fam. Luurssen) ging niet mee, omdat het te ver en te laat werd. We vertrokken om 3 uur en na een mooie rondleiding door Annecy-centrum kwamen we aan om kwart over 4. Een deel van ons die iets
  eerder waren aangekomen waren al druk aan het uitleggen. Jeffrey, Gerard en Jan gingen er als eerst uit en konden helaas niet goed boven blijven omdat de wind nog teveel zuidwest stond. Lieneke en Jorden gingen hierna eruit en hadden het wel te pakken! Olaf en ik konden het met een plusje nog wat rekken maar zakten steeds wat meer uit, en gingen voor de zekerheid naar de landing. Atze en Wilma gingen ook heel goed en bleven ook lekker lang boven, want de wind ging steeds meer naar West. Rond een uurtje of half 7 stond iedereen weer aan de grond. Jasper, Wilma en Olaf zijn weer naar de camping gegaan, om met Nathalie te eten en de rest is gaan eten in het plaatsje Ruffieux.

  Om een uurtje of 10 kwamen we weer terug op de camping waar we een leuk kampvuurtje aantroffen met de vier eromheen… Hier hebben we de leuke dag afgemaakt! 

  En HIER vind je weer een uur fotoplezier… (foto’s wederom niet op volgorde, en wellicht ook van gisteren)

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 12:40

4 Responses to “Marlens en Sapenay”

 1. Raoul,Christiane en Gina Says:

  Hello,Nog een grote dank voor uw aardigheid.
  Terug t’huis, wij blijven in vacancie in Angon en in de lucht met de weblog
  en met de practige fotos.
  De 2 Belgen (waals) met een Laffe Jack.

 2. Beetje Says:

  Bonjour allemaal,

  Ik heb weer genoten van jullie verhalen en de vele foto’s!
  Zag d’r allemaal weer erg gezellig uit.
  Geniet nog van de resterende tijd in Frankrijk en voor de LT die weer huiswaarts gaan, alvast een hele goeie reis en rij voorzichtig.

  Liefs B

 3. rudi Says:

  Wel een beetje een “laf fikkie”
  (en dan bedoel ik niet de hond…)
  Jan, dat deed jij toch aanmerkelijk beter!!

 4. Nathalie Says:

  Lieve teckels, teefjes en pups…bedankt voor weer een superleuke, gezellige en spannende vakantie. Jasper en ik zijn vanmorgen vroeg thuisgekomen en na een beetje bijslapen hebben we de verhalen en foto’s samen nog even bekeken. Zo hebben we vandaag nog wat nakunnen genieten van de lol die we weer gehad hebben met elkaar (een soort kleine after vakantie party dus 🙂 ). En… voor mij persoonlijk komt daar natuurlijk nog het geweldige tandem avontuur bij. Inmiddels heb ik dankzij Jan en Gerard een 2tal mooie luchtervaringen gehad. Vlak voordat Jappie en ik weggingen hebben de teckels nog wat gevlogen en heeft Gerard mij meegenomen aan de tandem voor mijn 2e vliegervaring. Hierbij wil ik nogmaals Jan en Gerard bedanken voor deze bijzondere vliegmomenten… Heren het was top !
  Thanks voor de topweek(vooral ook de teckelpups, want het is wel stil nu hoor hihi),een hele dikke vakantieknuffel en we hopen dat iedereen (en in het bijzonder Atze) goed huis is gekomen.
  Tot gauw!
  Jasper en Nathalie

Leave a Reply