september 2010
Z Z M D W D V
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 17sep

  Stefke is nogmaals de klos:

  Vandaag werden we rond negenen ruw uit onze slaap gehaald door een geluid van slippende banden gevolgd door een behoorlijk harde klap… Voor de camping was kennelijk een ongeluk gebeurd… Gerard en Wilma waren snel ter plaatse, en het bleek dat Atze bij het afslaan naar de camping aangereden was door een inhalende auto met 2 belgische broers. De auto van Atze was door de klap 180 graden omgedraaid en was in de heg beland… De voorkant van de belgische auto was ook in de kreukels. Gelukkig was het alleen blikschade
  maar schrikken was het wel! Vlak voor het afslaan naar de kempiff werdt Atze ingehaald door een bus, en de belgische auto ging daar kennelijk blind achteraan, en wel met een behoorlijke gang (aan de lengte van het slipgeluid te horen) terwijl 20 meter eerder het bebouwde kom-bord van Angon staat. Ze moeten dus behoorlijk te hard gereden hebben… Bovendien lag er een zebrapad vlak voor- en na de plek van het ongeluk, dus erg dom van de belgen… 

  De auto van Atze lijkt total-loss, dus die was druk aan het bellen met de verzekering en de ANWB voor het wegslepen en vervangend vervoer. Toen alle papieren ingevuld waren hebben we de belgen maar een bakkie koffie aangeboden en ze een slinger naar de vliegschool gegeven…

  Olaf is overigens vanmorgen om 7 uur al vertrokken naar huis, en zojuist heeft de familie Vlaminkx afscheid genomen en zijn vertrokken richting Nederland.

  Anita maakt het verhaal verder af:

  Het was verder een ochtend van afscheid nemen en opruimen. Jorden was ook begonnen met zijn villa-tent: alles netjes schoonmaken, opvouwen, opruimen etcetera… Hij was er maar druk mee… De familie Tiben heeft de Quechua opgezet zodat ze aan het eind van de dag hun grote tent (droog) kunnen opruimen.

  In de loop van de middag kwam er af en toe een zonnetje door en de vliegkriebels begonnen op te steken. De meesten van ons vonden toch dat er nog een laatste vlucht van de vakantie gemaakt moest worden, en Theo opperde het idee dat Nathalie nog wel een keertje mee kon met de tandem, en daar was ze helemaal enthousiast over!!!! Om een uur of 3 zijn we met z’n allen naar Planfait gegaan, maar niet voordat we afscheid hadden genomen van Jorden, want die vond het (weinige) vliegplezier niet opwegen tegen de ongemakken van het opvouwen. Hij gaat naar huis… 

  Er stond weinig wind dus dat was hard lopen met de start. Gerard ging met Nathalie als eerste eruit, met een prachtige start en met veel input van Nathalie. Helaas was het slechts een glijvluchtje (geen thermiek en te weinig wind om te soaren), maar met een mooie landing… Alleen werden ze nogal afgeleid door Jorden – die nog even op de landing was komen kijken – waardoor ze bijna de boom in vlogen… 😉

  Hierna ging de rest er ook uit. Het was voor iedereen slechts een glijvluchtje, maar Wilma het nog wat rekken (en er waren natuurlijk wat mannelijke jaloerse blikken..). Toen iedereen veilig was geland hebben we nog even gezellig op het terras koffie gedronken en daarna afscheid genomen van Wilma, Nathalie en Jasper, want zij gaan ook richting Nederland…

  Met het laatste kleine groepje (Gerard, Marianne, Lieneke, Jan, Atze, Jeffrey en ik) hebben we op de camping nog gezellig nageborreld met Bier, Rosé, droge worst, chips en nootjes. Atze had inmiddels het goede nieuws via een sms-je gekregen dat hij zaterdag om 11 uur bij het vliegveld van Genéve een leenauto kan ophalen. Verder hebben we s’ avonds nog gekookt, gegeten, afgewassen, koffie gedronken bij het kampvuur en later de laatste drank opgemaakt. Theo en Hilda kwamen ook nog even langs en Hilda heeft de rest van de avond gezellig bij ons doorgebracht. Om 12 uur lagen we allemaal op één oor.

  HIER nog wat foto’s

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 16:36

Leave a Reply