oktober 2010
Z Z M D W D V
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 04okt

  Jappie hef inspiraassie…

  Vanochtend was het weer vroeg dag, en met het openen van de gordijnen werd bevestigd waarom ik dat dacht.. Het was zwaar bewolkt. Na het wegwerken van het Arabba ontbijt staat
  iedereen tegen negenen op appèl voor de ingang van het hotel. We gaan ook vandaag beginnen met een vlucht vanaf de Pordoi pas (startplek Prodol dus).

  Nadat manschappen en materiaal in de busjes zijn gepropt, zijn we met gillende bandjes richting de Pordoi gereden. Na een korte inspectie van de aanwezige overcast zijn we achter elkaar vertrokken en hebben we wat gesoared voor de Pordoi. Na een klein half uurtje dennenappels plukken geland op de landingsplaats in Canazei. Deze routine hebben we meteen nog eens herhaald en iedereen was wederom veilig geland op de landing bij Canazei. Nadat iedereen alles weer heeft ingepakt gaan we nu eerst even wat lunchen in Canazei zelf (dit geeft de gidsen gelijk de tijd om te kijken hoe het weer zich gaat ontwikkelen). Op het terras aangekomen neemt een pittige Italiaanse dame de bestelling op. Al snel daarna zagen de eerste belegde broodjes en reuze-tosti’s het daglicht op het terras. Nadat iedereen zijn broodje heeft genuttigd, verlaten we na een uurtje – en half onder de ketsjup besmeurd – het terras…

  De weersituatie blijft ongewijzigd en Bene denkt dat de wind aan lijkt te gaan trekken in de middag. Na kort overleg bij de busjes wordt het opnieuw een vlucht van de Pordoi. Jeffrey en ik besluiten om niet te gaan vliegen… De wind begon wat aan te trekken en het zal niet meer opleveren dan de eerste 2 vluchten. Dus op de startplek heeft Jeffrey de foto’s gemaakt en ik heb van iedereen de start gefilmd.

  Nadat iedereen was vertrokken zijn we direct naar de landingsplek gegaan in Canazei. Daar zagen we de een na de ander binnenkomen. De wind begint aan te trekken bovenin en de wolkenbasis begint gestaag naar beneden te komen. Tijd om naar Arabba te vetrekken.

   Tijdens de rit naar Arabba begint het in het fassa-dal te miezeren, dus vandaag is het maximale er uitgehaald. Op het moment van schrijven zijn wij in blijde afwachting van het italiaanse avondeten: Na een dagje in de buitenlucht gaat er wel wat in!

  Vanavond zal er wel weer wat gepokerd gaan worden en nog wat afgebierd… Morgen lijkt het slecht te worden, maar het is weer en het zijn de Dolomieten, dus wie weet…..

  Ondanks dit slechte vooruitzicht hebben we gelukkig DE FOTO’S  nog!

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 17:47

Leave a Reply