oktober 2010
Z Z M D W D V
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 07okt

  Ik houd het vandaag kort want het is al laat, en ik ben al aardig moe…

  Kortgezegd was het vandaag een TOPDAG! De zon schijnt en het is lekker warm. We zijn begonnen op Prodol (Pordoi) en daar zijn we met z’n allen heel kort na elkaar uitgestart (op mij na ivm met m’n enkel). Dat was weer een armada van pents in de lucht en erg leuk om te zien. Het is van boven en van onderen gefilmt. Daarna is iedereen opgehaald van de landing en zijn we naar de Pordoi-pas gereden voor een bakkie pleur. We gaan naar de belvedére, en sommigen gaan daarheen lopen. De luie varkens gaan lekker met de bus.

  Boven aangekomen hebben we eerst genoten van het schitterende uitzicht en het heerlijke weer. Op advies van Bene wachten we nog even met starten tot na half één. Iedereen ging alvast de spullen klaar leggen en gefieldpacked klaar staan voor de start. Het was al rete-thermisch, dus sommigen zaten al gauw aan cloudbase en konden oversteken naar het Sellamassief. Anderen hebben koers gezet richting het stuwmeer en weer terug. Er waren nog een piloot of 5 over toen de wind begon te draaien… Het dalwindsysteem ging het overnemen van de thermiek aan de oost-zuid-zijde, en dus begon de wind uit noordwest te komen… Tijd om aan de andere kant te starten dus. Dat was geen onverdeeld succes, want we zakten alle 5 uit. Eenmaal geland op de landing bij Canazei haden  natuurlijk goed de smoor in, maar goed, kan gebeuren…

  Daarna zijn we naar de Col de Rodella gegaan (op een paar na) om daar nog een mooie vlucht te maken. 3 Tsjechen dachten lekker in de lee te kunnen vliegen, en dat was ook geen onverdeeld succes, want er waren 3 helicoptervluchten voor nodig om ze van de helling te halen… Hopelijk vallen de verwondingen mee…

  Nadat iedereen geland was hebben we nog heerlijk op het terras gezeten bij de landing, en velen haden een big smile op de harzes vanwege een supervlucht!

  Daarna hebben we de Pordoipas weer geslecht (het was inmiddels 19:00 uur) en hebben we Pieter opgepikt bij het hotel. Pieter is vandaag vanaf de Pordoipas naar Arabba gevlogen, en wilde ook graag mee naar de pizzaria, want daar gaan we vandaag eten. Dat was hééééérlijk en erg gezellig. We kregen ook nog een gratis borrel van de pizzaboer en al lallend stapten we de busjes weer in… Erg gezellig!

  Nu zitten we we in het hotel te kijken naar Duitse filmpjes, en dat is NOOIT leuk 😉

  HIER de foto’s…

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 22:56

2 Responses to “Weer een topdag!”

 1. rudi Says:

  Tja Dolomieten het blijft erg mooi met een fantastisch uitzicht!
  Geniet nog van jullie laatste dag vliegen en hierbij al vast een goede en veilige terugreis gewenst!!

  Groetjes, Rudi

 2. Nathalie Says:

  Veel plezier nog mannen!
  En… goede reis straks.
  @jasper: mis je, ben dus stiekem wel heeeeeeeeel blij dat je alweer bijna thuis bent 🙂
  xx nathalie

Leave a Reply