oktober 2010
Z Z M D W D V
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 08okt

  Den Vloam hef inspiraaaazie:

  Nadat gisteravond de 3 J’s, Marc en Wietse het licht van de bar uit hadden gedaan, mochten we vanochtend wat extra uitslapen van Ayke.  Om 10 uur was het verzamelen, nadat we bij Ayke eerst de busjes af hebben mogen rekenen. Huplakee, de busjes in en op naar de Pordoi.
  Zoals verwacht hing er een dik wolkendek boven het dal, maar precies hoog genoeg om van de skihelling af te starten. Al rap werd besloten weer in formatie te starten,zonder al te veel buikschuivers te maken (ik noem geen namen).

  Het was weer een prachtig gezicht, 15 schermen, nu korter na elkaar gestart dan gister en in de lucht wat op elkaar gewacht. Ik snap niet hoe Jeffrey dat met zijn logge lijf voor elkaar krijgt maar als een van de eerste gestart en als laatste geland! Chappeau!!

  Meteen de lift in naar Col de Rodella, alwaar de start net uit de mist was. Een aantal stoere (of domme) piloten waren al aan het starten en zaten dus gelijk op cloudbase en erboven. Was wel een mooie gezicht, maar voor ons het sein eerst koffie te gaan drinken en gruwelijk bij te gaan zitten bruinen, want het zonnetje kwam er op de juiste plekken al goed door. Na de koffie naar de start rechts van de lift, waar de wind nog niet erg hard was. Door de afscherming van de wolken was het dalwindsysteem nog niet echt op gang.

  Bij de koffie hadden we al door dat het erg druk was, dus snel uitgelegd en gestart. Er was weinig thermiek, maar een mooi soarwindje. De aanwezige Tjechen maakte het geheel weer extra spannend met hun geheel eigen interpretatie van de uitwijkregels in de lucht. Een voor een kwam iedereen op de landing binnen druppelen en Ayke en Bene gaven aan dat de start inmiddels ook al in de wolken lag, dus zij kwamen ook omlaag. Als laatste Peter van G naar beneden geroepen, want die hing weer als laatste in de lucht. Zeker weten dat ie de nieuwe Mistral gaat kopen waar hij de laatste dagen mee gevlogen heeft. Mooi gevlogen Peter!!

  Hierna splitste de groep zich in vliegers en terrashangers. Het was echt een straf op het terras in Canasei. Op de Poroi had de rest rugwind, dus dat vliegen ging niet door. Bummer voor hen !! Op de Pordoipas weer verzameld en nog ff bij het monument gekeken, maar ook daar alles in de dikke wolken. Zelfs Bene en Ayke hebben even getwijfeld, maar besloten niet te starten. Helaas, geen vluchten meer en hiermee de vliegweek afgesloten.

  Maar we kijken terug op een prachtige week, met een erg gezellige groep, veel gelachen !! Het weer is erg goed geweest, met 1 dagje regen, maar ook op die dag heeft er een deel van de groep gevlogen. Morgen zal er vast nog een afsluiting van de week plaats gaan vinden op de weblog, maar nu eerst een parapintje en zo aan tafel.

  HIER de foto’s

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 20:59

One Response to “De laatste dag… Snif….”

 1. Pieter O. Says:

  Ik hoop dat jullie een goed terugreis hebben, en de komende week niet teveel aan mij denken…

  Uiteraard is het de komende week absoluut niet gezellig hier in Arabba, maar gelukkig kom ik hier niet voor de gezelligheid (anders bleef ik wel thuis om elke dag koffietijd te kijken op televisie)

Leave a Reply