december 2010
Z Z M D W D V
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 21dec

  Het is komkommertijd. Ook in ons schermvliegwereldje. Dat merken we aan de postings op Stuurlijn, of liever gezegd, aan de niet-postings. Ook op deze geweldige weblog gebeurt niets spannends. Ja, wat muziekvideo’s, een weblog van een paar LT-ers aan het skiën en een fotoreportage van boswandelende Teckels ergens in oost-Groningen. Duhhhh….

  Om toch het schermvliegbloed wat sneller te laten stromen, heb ik eens in de Oude Doos gezocht om wat foto’ s te zoeken die in het begin van mijn ‘vliegcarrière’ zijn gemaakt. Er staan ook andere Laffe Teckels en PNN-ers op de foto’ s.

  oude-doos

  oude-doos

  De foto’ s zijn niet chronologisch geplaatst , omdat het  een verzameling is van foto’ s die genomen zijn door meerdere personen.

  • In de beginperiode dat ik les had bij PNN, vlogen we in Zuurdijk, een klein plaatsje bij Zoutkamp. Je hebt hier een fantastisch uitzicht naar o.a. het Lauwersmeer en de Waddenzee. Marianne heeft hier haar eerste tandemvlucht gemaakt. Na deze eerste zouden er nog vele tandemvluchten volgen. Geert was de piloot en doordat de wind draaide en Marianne toch wilde vliegen, is er dwars op het veld gelierd. Hierdoor heeft Geert zo’ n 7 trapjes moeten maken. Maar ondanks de kou vond Marianne het toch geweldig!
   De foto’ s
  • In februari 2003 was het erg koud, maar volgens Geert toch goed weer om te lieren. Dus zijn we met wollen onderbroeken aan, de ski-gogle op en heel veel warme koffie naar Hooghalen gegaan. Daar hebben we ondanks de kou toch een leuke lierdag gehad. Jan vloog toen nog met een Freex Flair en ik had een Advance Epsilon 2. Het was een gezellige dag, vooral na afloop bij Napoleon. De lange magere die je steeds weer ziet is Jos Leegstra.
   De foto’ s
  • Ook in februari 2003 zijn we met z’n allen in Zwarte Haan geweest om eens lekker te spelen met je scherm. Vooral het achterwaarts opzetten is hier goed te oefenen bij een zuid-oosten wind is hier goed te doen. Het leuke was dat je ook nog eens lekker los kon komen. Ook hier was het zoals gewoonlijk weer erg gezellig. Maar het was ook leerzaam. Ik heb hier mijn achterwaarts opzetten goed kunnen oefenen, zodat het in de bergen geen probleem meer was.
   De foto’ s
  • In mei 2003 zijn o.a. Lieneke, Jan en ik voor onze 2e en tevens laatste bergcursus naar Frankrijk geweest. We hebben daar met een gezellig clubje PNN-ers lekker rondgetrokken en op veel plaatsen gevlogen. We stonden op de camping bij Col du Sappenay. Marianne heeft bij Le Sire haar derde tandemvlucht gemaakt. Le Sire ligt aan de zuid-oostkant van Lac du Bourget en is werkelijk een prachtige plek om te vliegen. Een aanrader.
   De foto’ s

  Veel kijkplezier!

  Groetjes S J E E R A A R

  Posted by Sjeeraar @ 15:33

2 Responses to “Oude doos”

 1. Jorden Says:

  He, ik was al bang dat je Miep bedoelde

 2. Jeffrey Says:

  Hahahahahaha… Foei Jorden!
  M<aar eh… Leuke foto’s! Vooral die retro kleuren… Hahaha.

Leave a Reply