januari 2011
Z Z M D W D V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 25jan

  Zoals bekend zal iedere teckel er eens aan moeten geloven en vandaag is het mijn dag, en ben ik – Jan de man – de klos.

  Gisteren is er in Oostenrijk nogal veel sneeuw gevallen. zelfs zoveel dat ze het niet in een dag konden opruimen, dit zal dan ook de reden zijn dat er vanochtend om half 5  een shovel voor ons huis en volgens sommigen er zelfs tegen aan  bezig was om sneeuw te ruimen, dat dit een half uur moet duren met de zwaailampen op raam hoogte, heeft er voor gezorgd dat de meerderheid (eigenlijk iedereen behalve Lieneke) een minder geslaagde nacht heeft gehad.

  Na een voortreffelijk ontbijt zijn we naar de piste gegaan, al bij de eerste lift bleek dat er nogal wat verschillende ideen waren over de plannen van deze dag, gaan we er nu wel tegen aan om naar Hinterglemm te skiën ,of doen we het rustig aan? gisteren natuurlijk heerlijk kunnen skiën in de tiefschnee (ik denk dat er ongeveer 50 centimeter sneeuw is gevallen) maar dit is wel een aanslag op onze conditie geweest. Of het nu de ouderdom kwaaltjes, onze conditie de slechte nacht is geweest weet ik niet maar ik denk dat iedereen wel een reden had om het rustig aan te doen

  In ieder geval zijn we gezamenlijk vertrokken richting Saalbach, Bovenaan bij de Kohlmaiskopf waar een enkeling wel iets heeft gegeten en een ander alleen iets heeft gedronken, is de groep gesplitst de ene groep wou graag nog even naar Hinterglemm terwijl de andere helft  geen zin had om de de race tegen de klok aan te gaan Als we namelijk niet voor 16.00 de laatste  lift naar het hoogste punt genomen kunnen we de afdaling naar Leogang niet meer halen , wat dan gelijk eindigt in een busreis van 3 uur ( is mij verteld ). Zelf moest ik met de helden mee die door willen gaan naar Hinterglemm, en kan dan ook alleen hier verslag van doen.

  Voor de rest van de groep kan ik het natuurlijk spannend maken, maar ik moet eerlijk bekennen dat we het rustig aan hebben gedaan, gezellig eten en af en toe een mede skiër uit de afgrond en diepe sneeuw halen (sorry Daniel en Rudi), om onze voorgenomen route te kunnen volgen moesten wij wel enkele pistes over waar gesperd bij stond, maar ervaren als wij zijn konden we het juiste pad natuurlijk altijd vinden. ook het eten onderweg werd met de ogen (rudi) en mond zeer gewaardeerd. Om ongeveer 15.15 uur waren wij weer bij het hoogste punt aangekomen waarbij de thuisreis naar Leogang was veilig gesteld. Direct uit de lift kwamen we de rest van de groep weer tegen die vreemd genoeg weer energie hadden gekregen en bij wie het skiën weer lekker ging, na een klein film moment waarbij de club achter elkaar aan de afdaling begon, zijn we nog even naar onze afdronk bar geweest de TTbar . waar we inmiddels al bekend zijn, vreemd om te horen dat ze weten dat je gisteren iets anders dronk en dat een enkeling morgen echt eens een jagertje moet proberen, over het uitzicht in de bar kunnen we het later nog wel eens hebben.

  De stoelen gingen op de tafel de bar ging dicht volgens ons het teken om te vertrekken, enkele van onze club gingen zingend de laatste afdaling af, voldaan zijn we in het huis aangekomen waar Jeroen en Linde druk bezig waren met ons eten, Ik en ik weet zeker vele met mij hebben genoten van het eten en dan heb ik het niet alleen over vandaag.  (Jeroen of Linde: zet jij het recept van deze voortreffelijke maaltijd even in een posting? 😉 )

  Nu zijn we aan het uitbuiken, en gedeelte doet wat spelletjes, en straks genieten we weer van onze welverdiende rust. iedereen is moe en voldaan.

  Morgen wacht ons weer een inspannende dag ik hoop dan ook op een goede nachtrust zonder de zwaailichten van sneeuw schuivers.

  HIER de foto’s van vandaag (en nog een paar van eerdere dagen). Ow ja… Bij de foto’s kun je links onderaan de weergave kiezen, of een slideshow doen…

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 23:16

One Response to “Bijltjesdag?”

 1. Nathalie Says:

  Lieve tiepgeiten,
  Nogmaals (ik kan het niet vaak genoeg zeggen) bedankt voor jullie leuke verhalen (en dat meen ik nu eens serieus!). het gemis wordt er niet minder om, maar het verzacht de pijn in mijn hartje (te dramatisch ??) wel een beetje.
  De foto’s zijn ook weer top ! Mooie, stoere en leuke, dus vooral zo doorgaan.
  @ Daniël: Foto 2812=> Stoere foto, ik zeg uitvergroting waardig!
  @ Rudi: Foto 2810 => KOmt me bekend voor, maar waarvan ?? hihihii(en ook uitvergroting waardig hoor!)
  En aan alle anderen, jullie foto’s zijn ook heel leuk en mooi en stoer, maar deze 2 moest ik even apart vermelden hoor 🙂
  Jullie missen niets hier in het kikkerlandje hoor, dus geniet er nog maar van daar met al die sneeuw en gezelligheid!
  Dikke knuffel
  Nath xx
  (PS: alleen voor Jasper bestemd !!…. NOG 3 NACHTJES SLAPEN….)

Leave a Reply