maart 2011
Z Z M D W D V
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 23mrt

  Tja… Waar begin je zo’n webloggert altijd mee: Lekker geslapen; goed ontbeten, etc…. En dan ga je vertellen wat voor weer het is natuurlijk… Nou het is vandaag qua weer eigenlijk een kopie van gisteren: Skitterond weer, en een harde wind. Een blik op de meteo-sites leerde ons dat het vandaag waarschijnlijk weer een cultuâh- of natuâh dagje ging worden, want vliegen moest niet op gerekend worden… Herman, Henk, en Maarten wilde het nog wel gaan bekijken bij Montillano, maar Jasper, Marc, Ric en ik geloofde het wel (of eigenlijk niet dus) en wij besloten om te gaan wandelen.

  Janny en Ina zijn eerder wezen lopen bij de niet-afgemaakte-spoorlijn “Via verde de la Sierra”, en leek ons ook wel wat. Het is een hele mooie route over een pad, dat eigenlijk een spoorlijn had moeten worden. Alles was al gebouwd (tunnels, viaducten en zelfs de stationnetjes) maar het spoor is er nooit gekomen. Het is een route door een prachtig natuurgebied, wat vergeven is van de vogels en mooie natuur.

  Het was inderdaad een hele mooie wandeling, en halverwege (na 6 km.) hebben we lekker gelunched in een weilandje onder een eik. Daarna weer 6 kilometer terug en even een lekkere Cortado bij het stationnetje, wat nu een restaurantje is.

  Rond 15:30 waren we weer terug, en SMS’te Herman dat de wind misschien zou gaan liggen en we dus aan het eind van de middag wellicht zouden kunnen vliegen. Ook daar hadden wij geen vertrouwen in, en bovendien waren we best moe van het wandelen, dus besloten we om niet naar boven te gaan, maar lekker met droge worst, chips en een biertje op een matras te gaan liggen op het dakterras of op de bank een boekje te lezen. Marc is weer even een schoonheidsslaapje gaan doen. Achteraf een goede keuze, want er is niet gevlogen in Algo vandaag. In montillano hebben de overige heren nog wel een vluchtje kunnen pikken, waarbij Herman het het langst heeft kunnen rekken (15-20 minuten) en anderen in 2 minuten weer aan de grond stonden. De wind stond té cross om boven te kunnen blijven.

  Om een uur of zeven ‘s avonds zijn we naar het Eurofly basecamp gegaan, waar we de kamerhuur hebben betaald, en we te voet naar het restaurant “El Cortijo” zijn gegaan, net buiten Algodonales. Daar was het eten weer voortreffelijk, en al boerend en “af-fakkelend” hebben we de terugreis aanvaard in een inmiddels tot stormachtige proporties aangetrokken wind…

  Na een afzakkertje en een bakkie thee in basecamp zijn we naar ons appartement gegaan. Het was weer een heerlijke vakantiedag!

  HIER de foto’s van vandaag.

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 09:18

3 Responses to “Skitterond weer; te veel wind; toch gevlogen!”

 1. nathalie Says:

  Nou ik zou niet met jullie willen ruilen als ik de foto’s zo zie. Wat een narigheid 🙂 hihihihi
  Zag er weer mooi uit en het eten was vast ook weer heeeerrrrlijk (nog even van genieten Jasper, straks weer gewoon gekookt aardappeltje, slavink en doppertjes hahahahaha).
  Ik hoop dat jullie nog mooie vluchtjes kunnen maken de komende dagen, want daar ging het tenslotte om 🙂
  Veel plezier
  xx nathalie

 2. Nienkster Says:

  Ziet er heerlijk relaxed uit allemaal! Lekker!

 3. Tjitske Says:

  Volgend keer misschien een wandelvakantie boeken (en voor de zekerheid een pakzak mee)…….

Leave a Reply