mei 2011
Z Z M D W D V
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 04mei

  Vandaag weer heerlijk weer; om 7 uur brandden sommigen al de tenten uut. We hebben weer lekker ontbeten in het zonnetje en rustig aan gedaan. Zo rond half elf zijn we met 2 busjes naar de Emberger gegaan. Onderweg in de bus kreeg ik telefoon van Annie, en die vertelde dat de thermiekgroep weer naar beneden kwam omdat de noorder wind teveel invloed had om de zuidhelling, en daardoor was het te gevaarlijk. Helaas waren wij al bijna boven dus zijn we eerst zelf even gaan kijken. Op het oog zag het er allemaal niet zo gevaarlijk uit, maar even daarvoor had een aantal piloten veel moeite om het scherm boven zich te houden.

  We hadden gevraagd aan de chauffeur (Piet Veerman) of ie even 10 minuten kon wachten, zodat we evt. weer mee terug konden. Het andere busje werd echter geconfiskeerd door de thermiekgroep. Der zou een ander busje komen, maar dat duurde achteraf dus 2 1/2 uur! Daar waren de wachtende teckels dus NET blij mee. Der moest later maar eens een hartig woordje gesproken worden met Barry…

  De geluksvogels in het eerste busje zijn meteen doorgereden naar Wiesflecker, want de 700 meter plek (Wasserteuer) zat bomvol met cursisten. We hebben uitgepakt en zijn vlot achter elkaar weggestart. Daarna was het weer lunchtijd, en hebben we lekker gechilled op de kempiff. Na 2 1/2 uur kwamen ook de wachtende teckels terug (duidelijk NOT AMUSED!) en hebben ook zij gelunched. Jantine en Miep zijn trouwens vanaf de Emberger terug gelopen naar de kempiff en die kwamen bijna gelijk aan met de boze teckels. Terwijl wij genoten van het zonnetje, konden we genieten van het betere thermiekwerk van Tjitske. Zij was op de 700 m. plek gestart en zat al gauw sky-high. Ze is een nieuw scherm aan het uitproberen: de Icaro Wildcat. en kennelijk bevalt ie goed, want ze is de enige die nog lekker aan het vliegen is.

  Ze kreeg dan ook een warm onthaal van de Laffe Teckel Ere-haag toen ze geland was. Het was inmiddels flink gaan waaien en af en toe was het onstuimig. Toen dat duidelijk wat minder werd zijn we met een busje vol teckels om een uur of half vijf naar de Wiesflecker gegaan en hebben onze cross-wind-start gaan oefenen. Dat lukte heel behoorlijk en al vlot waren we weg. (kond de inmiddels gearriveerde Duitse vliegschool wat van leren 😉 )

  De rest van de middag was het wederom chillen geblazen rond de landing of bij het LT pauperkamp, en de roseetjes en witbiertjes smaakten weer prima. Ook zijn we naar het “stenen museum”  van tijm geweest… Erg interressant! Gerard en ik zijn ook even op de fiets naar het ” Holland-Heineken-house” aan de overkant van de Drau gegaan om een tafel voor 20 personen te bespreken.

  Daar hebben we ‘s avonds lekker gegeten en verschrikkelijk ge-keet… Erg gezellig! We hebben nog efkes in de LT tent gezeten, maar al vroeg ging iedereen noar bedde.

  HIER het bewijs van weer een leuke dag…

   

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 08:20

Leave a Reply