mei 2011
Z Z M D W D V
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 05mei

  Wederom was het vandaag weer heerlijk weer!!! Super!! De noordwind was iets minder en daarom gingen we om 9 uur gelijk naar de Emberger. Wij betekent de thermiekgroep want ik (Anita) ben vandaag de typgeit. Ik ben vrij snel weggegaan en had vlak voor de start al een bel. Die kon ik aardig volgen omhoog tot ongeveer de start en ben toen weggegaan, omdat ik toch een beetje huiverig was voor de noordwind. Verder kon ik niets vinden, dus was ik na een klein half uurtje weer op de landing. De rest van de teckels stonden daar ook, want die waren van de 500m plek gegaan, die dachten dat de Emberger niet te doen was, en zeer verbaasd dat ik daar vandaan kwam.

  Een aantal van mijn thermiekgroepje heeft er een aardige duurvlucht uit kunnen halen, dus het was goed te doen.

  Na een uurtje zijn we weer vertrokken, en ditmaal naar de 700m-startplek (Wasserteuer), met een aangepast groepje, want een deel was net geland of zat nog in de lucht… Toen we daar aankwamen was het lekker rustig. Al gauw kwam Barry eraan (vliegend) en is daar getop-land, heel mooi om te zien!  Later volgde er nog een busje met “onze teckels”.  Na een klein half uurtje ben ik gestart en kreeg vrij snel een ” bel”  en ging omhoog, later nog op een andere plek met nog 2 vliegers in een bel, heel erg leuk en ik kwam 260 meter boven  de start. Toch werd ik na al dat gedraai aardig moe, en gedesoriënteerd, dus besloot ik maar naar de landing te gaan.

  Hierna is nog een deel van onze groep nog een keer naar de 700 meter start gegaan en een groot deel van de Teckels. De omstandigheden waren zo goed, dat er weer lange vluchten uitgehaald werden. Iedereen was zeer tevreden. Gerard heeft met Ellen (de vrouw van Gerard Jongerhuis) een duo-vlucht gemaakt, ze vond het super! Misschien weer een kandidaat voor de beginnerscursus…..

  Kortom, toch weer een superdag. ‘s Avonds hebben we halve kippetjes gegeten, hierna had ik nog een bespreking van de gps-track met de thermiek-groep. Dit was zeer leerzaam en leuk. Na 10 uur was dit afgelopen en toen ik na de “Kennel” ging, was bijna iedereen al naar z’n mandje. Ik had het ook wel gehad, dus ook ik ben gaan slapen. Voor een aantal van ons is het morgen vroeg dag, want die gaan om half 7 een ochtend vlucht maken….

  HIER de foto’s van vandaag…

   

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 08:27

Leave a Reply