mei 2011
Z Z M D W D V
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 06mei

  Het is alweer de laatste dag, en vandaag lijkt het weer een top-dag te worden. Strak blauwe lucht en zon. Half 7 zijn Gerard, Jan, Daniel en Wilma naar de Emberger gegaan voor een “ochtend” vluchtje. Jeffrey was er ook al uit en heeft voor hun koffie gezet en de verrichtingen gefilmd. Het was nog erg koud en er stond ijs op de autoruiten…. dus er moest gekrabd worden!  Boven stond er geen wind (of de windzak was nog bevroren..)

  Jan neemt het nu van me over:  Snel extra kleding aan en daarna zo snel mogelijk klaar leggen, met het doel zo snel mogelijk achter elkaar te starten. Wilma voorop die moest bijna de hele helling lopen om los te komen met gelijk daarachter Jan en Gerard. Toen was het wachten op Daniel die helaas een misstart had doordat zijn lijn achter iets bleef hangen. Het drietal heeft de reis ingezet en de lucht was wat je noemt boterzacht met de tokkelen los om handen te warmen kon de landing gemakkelijk gehaald worden. Daniel is gestart terwijl het drietal de camping bereikt heeft , daar staat Jeffrey met Gerard. J. al klaar om de drie naar binnen te praten, te beginnen met synchro wingovers  bij op het zelfde moment wing-overen. Daarna enkele vreugde kreten en liederen om de rest van de camping te wekken. snelle afdalingen waarbij ik Jan kan melden dat een stijl spiraal op de nuchtere maag niet lekker is maar wel het voordeel heeft dat je maag al leeg is. Daarna de landing, nog enkele minuten op Daniel wachten en dan de lekkere warme koffie die Sjef al mee had genomen. Daarna gezellig napraten… Er waren blijkbaar meer mensen wakker (geworden), dus het was al vroeg gezellig op de landing.

  Anita neemt het nu weer over: Half 8 ging bij mij de wekkert. Weer snel wassen, broodhalen, water koken etc., want om 9 uur moest ik weer klaar staan. We vertrokken met de thermiek-groep naar de Emberger.  Onder de start-plek waren ze aan het vuurtje stoken, zodat de inversie-laag goed te zien was. Deze lag nog op 1700m (hoogte startplek), we gingen voor een glij-vluchtje naar de landingsplek in Berg. Deze plek is wat kleiner en meer huizen er omheen.  Hierna zijn we weer naar de Emberger gegaan, en daar aangekomen waren de teckels er ook. Het was inmiddels half 12. Eerst maar wat kijken… De inversielaag was al een stuk hoger (ongeveer 2200 m)  en Jeffrey hing al in de lucht en had al een goede bel.  Na ongeveer een half uur zijn we ons gaan klaarmaken voor een mooie vlucht…. En voor mij was dat het zeker! Vlak na de start heb ik een bel gevonden (na een geestelijk duwtje door de porto van Barry). Ik kon steeds doordraaien tot op 2200 m,  boven de Emberger. Dit was weer een mijlpaal voor mij! Samen met Gerard en wat anderen zaten we in dezelfde bel. Later doorgestoken naar de 500m + 700m startplek, en daar heb ik weer een bel gevonden en kwam ik Robin tegen. Weer even zwaaien, erg leuk. Het was een supervlucht, totaal 55 minuten. Weer een mijlpaal; een duurvlucht  voor het eerst!!!

  De rest van de middag ben ik gaan relaxen en heb nog een rondje gefietst naar Berg, wat opgeruimd en de camping betaald.

  De rest van de teckels hebben vanmiddag later nog een hele mooie vlucht van de Emberger gemaakt, variërend van een uur tot 2 uur. De laatste teckel was Lieneke die landde. Inmiddels was het al 7 uur ‘s avonds. Gauw douchen en naar het eten.

  Het is nu 20 over 10 en Barry heeft een mooi vuurtje gemaakt, als afsluiting van deze mooie, gezellige en vooral voor mij leerzame week!

  Groetjes Anita. HIER de foto’s.

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 08:32

4 Responses to “” Grand Brullee” en weer een mijlpaal veur Annie!”

 1. Tjitske Says:

  Gosh, ik dacht al dat we best een leuke week gehad hebben, maar nu ik de verslagen en foto’s terug zie, weet ik het zeker: Toppert-week.
  Allemaal heel erg bedankt voor de gezelligheid en het samenvliegen!
  Tjitske

 2. Sjeeraar Says:

  Hoezo gezellig? Hoezo topweek? Ik vond er geen zak aan en ga waarschijnlijk nooit meer mee! Denk ik. Misschien. Eventueel niet. Een klein kansje van wel. Heel misschien wel. Waarschijnlijk wel. Een redelijke kans dat ik wel mee ga. Er moet heel wat gebeuren als ik niet meer mee ga. De kans is zeer groot dat ik mee ga. Eén ding is zeker: IK GA DE VOLGENDE KEER ZEKER MEE!

  Het was stiekem toch wel erg gezellig, leuk, gaaf, cool, etc.

  Sjeeraar

 3. Jeffrey Says:

  Achteraf zie je pas echt hoe leuk het was! Wanneer gaan we weer? Binnenkort borrel of BBQ doen met wat teckels? Zie http://www.stuurlijn.nl voor de BBQ plannen…

 4. k@@tje Says:

  vond het ook best leuk… 😉

Leave a Reply