juni 2011
Z Z M D W D V
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 11jun

  Nou… Zitten we dan… Op het terras van het restaurant van kempif Le Lac in St. Vincent om 19:30. Doodmoe maar HEUL voldaan!

  Gisteravond om 19:30 kwamen Jan, Marc bij mij in Olpae, en even later arriveerde Jorden ook. We hebben even gezellig koffie gedronken en met heel veel moeite mijn rotzooi in de auto van Jorden gepropt. Na de koffie hebben we Annie een dikke tûût gegeven en zijn we richting Zwolle/Apeldoorn gereden…want we moeten Danïel ophalen… Jawel, Daan heeft op het laatste moment besloten mee te gaan. Gezellig!

  Judith en haar Pa hebben Daan even gebracht bij de carpool, en om een uur of half 9 reden we weg. Lang verhaal nog langer: De reis verliep uitstekend, en de wegen in Franrijk waren uitgestorven. Heerlijk. Jorden en ik hebben Daan,Jan en Marc al in Luik afgeschud, en we hebben ze tot aan de kempiff niet meer gezien. Om een uur of 9 kwamen we met skitterrond weer aan bij kempiff Lou Pibou, maar daar troffen we een uitgestrven leegte aan… Het gras stond 1 meter hoog, en er was helemaal niemand. We hebben even gewacht tot de rest ook gearriveerd was, en toen zijn we maar verder naar het meer gereden naar kempiff  “Le Lac”aan het meer. Deze was wel open en erg rustig. We hebben een mooi stekkie uitgezocht met uitzicht op het meer, en hebben alle tenten opgezet.

  Later bleek dat Lou Pibou vandaag zou open gaan, en toen we later omhoog reden waren ze druk ant gras maaien. Nadat we de boel opgezet hebben hebben we even wat brood gegeten, en zijn de de landing gaan bekijken in het bos. Daar is een stuk weiland vrijgemaakt van bomen, en daar kun je landen als je mocht uitzakken. Daarna hebben we de vliegspullen in de auto gegooid en zijn we naar de startplek bij Volantis gegaan. We hebben de nieuwkomers even uitgelegd wat de do’s en dont’s zijn en zijn toen aan de koffie gegaan op het terras van Volantis. Daarna nog wat cola en Goulash er in gegooid, en toen zijn we de vliegspullen gaan pakken en zijn we naar de startende piloten gaan kijken. Na een stief uurtje kregen Marc, Jan en ik vliegjeuk, want iedereen bleef boven.. Dus we hebben de boel uitgepakt en gefieldpacked zijn we naar de start gegaan, waar we al vlot wegstartten.

  Het ging prima omhoog en al gauw zaten we een paar honderd meter boven de start. Het was af en toe best pittig en na uur vond ik het welletjes. Ik had 4 pogingen nodig om te toplanden, want iedere keer schoot ik weer omhoog. De laatste keer trok ik net voor het veld oren, maar tegelijk kwam ik in een sinkgebied, en daardoor had ik meer sink dan verwacht, en nam ik met m’n benen nog een paar takken mee van een boom, en maakte ik een soort pirouette met enkele schroef… (moeilijkheidsgraad een 9; uitvoering een 8 ) Gelukkig heb ik een superscherm die me keurig opving en met op het gras neerzette…

  Jan was al eerder klaar met vliegen, want het ging best hard omhoog en hij wou het niet te bont maken na een hele nacht autorijden, dus hij heeft een keurige toplanding gemaakt en zijn dag kon niet meer stuk. Marc liet even zien hoe je ook met één oor kan landen zodat je meer te vertellen hebt qua sturen en toch goed daalt.

  Uiteraard wilde we deze superdag vieren met een heerlijk witbiertje bij Volantis (Het hotel-restaurant praktisch óp de startplek) dus hebben we genoten in het zonnetje en zijn we vertroeteld Cindy. Cindy en Bart zijn de nieuwe uitbaters van Volantis, en Cindy is voor de Laffe Teckels in Frankrijk wat Marina voor ons betekend in Greifenburg, Oostenrijk… Top!

  Aan het eind van de middag zijn we weer naar de kempif gegaan en hebben ons even opgerist en gedouched, en toen zijn we naar de pizzeria/restaurant van de kempif gegaan, en hebben ons tegoed gedaan aan Pizza.

  Het is nu 21:30 als ik dit tiep, en ik zit nog als enige buiten… De rest ligt al een half uur te maffen! (En Jorden hoor ik snurken as eenwalrus in paringstijd 😉 )

  HIER de foto’s van vandaag.

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 08:42

2 Responses to “De eerste HEULE lange dag…”

 1. marjon Says:

  Nou…. dat is nou ook wat wilden we een bakkie bij je komen doen!!!!
  Zie ik dat je daar zit….. he eh heel veel plezier natuurlijk!!!!

  Groetjes Marjon en Leo

 2. k@@tje Says:

  Sjongejongejongejonge heul belachelijk mooie foto’s. Wordt er gewoon misselijk van.

Leave a Reply