juni 2011
Z Z M D W D V
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 12jun

  Vandaag ben ik, Nathalie, de typgeit, want de rest is te moe (door de vele en lange vluchten). Het was een top lierdag in Hooghalen. Vanmorgen hebben Jasper en ik (de harteloos achtergelaten) Annie opgehaald in Oldeholtpade en na een heerlijk bakkie leut zijn wij naar Hooghalen gereden. Daar aangekomen troffen we al een gezellige drukte aan. Gerard draaide naast zijn vluchten ook nog veel diensten aan de lier en Jan was tussen zijn vluchten door druk met het wegstarten van de piloten. Theo heeft zich de hele dag (tussen zijn eigen vluchten en zijn tandemvluchten door) nuttig gemaakt als hulpinstructeur/startleider.

  Jasper was al een aantal dagen ontroostbaar, omdat een aantal van zijn vriendjes zo nodig moesten gaan vliegen in Lac de tralala zonder hem. Bij elke navraag van dit feit, kwamen er  reacties als “collaborateurs” en “mooi weer vliegers”. Maar vandaag heeft hij zowaar zijn goede bui weer terug. Al gauw bleek dat Jasper volop genoot van de rijke natuur op deze mooie dag(zie foto van Jasper in het gras omringd door de alom bekende parabunny’s).  Jan en Jasper raakte niet uitgepraat over het feit dat hun plannetje gelukt was de  aandacht van de parabunny’s maar slechts in tweeën te hoeven delen (zie foto van Jan in de bus omringd door de alom bekende parabunny’s).

  Een veelgehoorde reactie op het veld was vandaag: “Het thuisblijven is zo slecht nog niet” en “eindelijk eens vliegen op niveau” en “waarom een eind rijden als je hier beter kan vliegen?”, want er zijn veel lange, mooie vluchten gemaakt (o.a. door de thermiekduivel Jasper, maar ook de rest heeft ruimschoots van het luchtruim genoten).

  Weliswaar waren de parabunny’s niet helemaal compleet, maar de bunny’s die er waren genoten van hun welverdiende rust, nu de helft van de Teckelroedel in Lac de tralala zit J. Dit is wel te zien aan de foto waarop de dames heerlijk in het gras liggen te genieten van de zon.

  Ook de verrichtingen van de lierman Gerard zijn in een indrukwekkende fotosessie vastgelegd. Het was zo druk dat de beste man tijdens het bedienen van de lier zijn aangereikte eten en drinken moest nuttigen.

  Na het lieren vond Gerard zelfs nog even tijd om te stunten (zie filmpje). De eerste stunt van Gerard staat helaas niet op beeld. Dat was een fenomenale actie van voordringen…. Gerard was geland en kon zijn scherm nog lang genoeg in de lucht houden om al lopend met zijn scherm de al reeds paraat staande Jasper te passeren om zo de lierkabel in te pikken en meteen weer te vertrekken. De verbaasde Jasper kon hem alleen nog maar naroepen met: “Daar hebben we in Lelystad een naam voor… VERRAAD”.  Helaas is daar geen beeldmateriaal van. Wel is er een filmpje waarop deze actie van Gerard nogmaals te zien is, maar dan zonder voordringen.

  Na 62 vluchten (en dat is het precieze cijfer van het clipboard van Geert himself) werd het eindelijk tijd om te gaan eten. Na bier, eten, nog eens bier, en koffie werd het tijd om afscheid te nemen en was de unanieme conclusie: “Het was weer eens een top dag en zo lekker dichtbij ook”.

  Na het eten hebben we Annie weer zielsalleen achtergelaten in Oldeholtpade, wel werd enige troost gegeven door een 6-tal katten die mauwend om eten verlegen zaten. Na een laatste bakkie koffie is de Fabia gestart en zijn we in de late schemering vertrokken naar Lelystad.

  Toch nog een beetje jaloers op onze mannen daar in Lac de Serre Ponçon hebben we elkaar vandaag extra getroost en kunnen we terugkijken op toch echt een leuke, gezellige, mooie vliegdag.

  Klik hier voor de foto’s en hier voor de directe Joetjoep-link van het filmpje van stuntman Gerard.

  Posted by Sjeeraar @ 10:44

19 Responses to “Lac de serre dinges Versus Hooghalen”

 1. Lieneke Says:

  Het was echt een top dag.
  Alleen jammer dat ik mijn vlucht af moest breken vanwege mijn verkoudheid.
  Na 40 minuten moest ik toch echt mijn neus legen!

 2. nathalie Says:

  Oeps…. ja inderdaad Lieneke, goed dat je het zelf even vermeld. Ik ben vergeten om jullie vliegtijden te vermelden in het verhaal. Dat zal Jasper niet leuk vinden dat ik zijn 1,5 uur niet vermeld heb 🙁
  Bij deze dan nog even.

 3. nathalie Says:

  Oh ja en Gerard….. jij bedankt voor het posten van de blog (jasper was zijn wachtwoord weer eens vergeten namelijk hihihihi)

 4. nathalie Says:

  En iedereen natuurlijk bedankt voor de gezelligheid ! Tot gauw
  Liefs en knuf
  Nath

 5. Anita Says:

  Ja, het was een superdag!!! Had ik niet willen missen. Ook die lange vlucht niet van bijna een uur….. en we hadden ook geen last van overontwikkeling, gewoon lekker doorvliegen… dat was die dag wel anders in Lac de tralala 🙂
  Nathalie, bedankt voor het mooie verhaal en Sjeraar voor het technische werk.
  Tot de volgende keer!

 6. Jeffrey Says:

  Aha… Ik zie dat Annie zich vergrijpt aan de eerste de beste lierknuppel dus ik zie dat als vrijbrief voor mij ten aanzien van de rondborstige françaises… 🙂

 7. Anita Says:

  ha,ha,ha! 🙂

 8. nathalie Says:

  Tsjonge, tsjonge wat een omslachtige manier om aan te geven dat je je ineens realisseert dat je toch een foute keuze hebt gemaakt met frankrijk en toch eigenlijk liever bij ons(lees Annie) zou zijn.
  maar nu even zonder dollen…. veel plezier nog daar en zoals je hebt kunnen zien aan de foto’s gaat het het thuisfront ook goed, So no worries mate 😉

 9. Jeffrey Says:

  Hè jongens en meisjes: Werkse morgen hè!! Gnagnagna…

 10. Tjitske Says:

  Zucht. En ik zat gewoon thuis bij de kinderen. ………………………. ZUCHT.
  Ziet er top uit Hooghaler bunnies en thuisvliegers.

 11. Tjitske Says:

  O ja : leuk verhaal getypt, geit.

 12. Lieneke Says:

  Moet toegeven dat Frankrijk misschien ook wel leuk was geweest, maar ik denk dat we het beste wel uit hooghalen hebben gehaald, Als ik lees hoeveel er al in Lac de tralala gevlogen is, ik moet zeggen dat ik echt met mijn vriendin(en) heb genoten( vooral die zwarte), Jongens in Frankrijk geniet er maar van, en Jef die rondborstge dames mag je vast melden dat ik over 2 week ook in Frankrijk zit.
  Nathalie leuk verslag van een leuke dag.

 13. Beetje Says:

  He nog een nachtje slapen en dan…… VAN HARTE GEFELICITEERD!!!!
  En nog heul veul vliegplezier in Lac de tralalalatideliedie
  Het klusteam blijft jullie volgen.

 14. HappyFace Says:

  IK ZEG NIX

 15. HappyFace Says:

  Maar die bijnaam heb ik ECHT NIET voor nix !!!

 16. Sjeeraar Says:

  Tja, ik ben nog moe van gisteren. O ja, en over borsten gesproken (hè Annie?)…
  Het was echt een topdag! Ik ben nu met de laatste bewerkingen bezig van onze Full HD High Quality 3D fiedio-opnames van gisteren. Tegen 23:00 uur verwacht ik dit pronkstuk online te hebben. En natuurlijk is de film behalve op het filmfestival van Cannes ook op deze weblog te bewonderen.

  Bonsjoer,
  Sjeeraar

 17. Sjeeraar Says:

  Dames en people: het filmpje is geplaatst!!!! Enjoy en tot ziens bij de Oscar-uitreiking 2012. We zijn genomineerd als beste buitenlandse docu-soap…

  Bonsjoer,
  Sjeeraar Spielberg

 18. Anita Says:

  Ik denk dat we het gaan winnen!! Superleuke film, je proeft vooral die ontspannen leuke sfeer. En dan dat stuntwerk…
  Goed gedaan Nathalie en Gerard!!!

 19. nathalie Says:

  Hai gerard,
  Ik zie nu pas het filmpje… echt super in elkaar gezet ! Ik ben trots op je.

  And the winner of the award 2011 is…. (drumrolls……) Gerard voor al zijn werk, smaakvolle muziekkeuze enz….
  Maar even zonder gekheid….. Knap gedaan en bedankt. Het was inderdaad “A Beautiful day”.
  Tot gauw.

Leave a Reply