juni 2011
Z Z M D W D V
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 12jun

  Zoals gezegd ging ik gisteravond als laatste naar bedde, en nog gelukkiger had ik van die herriestoppers bij me (schuimplastic oordoppies) want onze franse vrienden schuin tegenover ons maakte ontzettende tering herrie, en bovendien hebben ze er één bij zitten die Jilles de la Tourette heeft, want iedere 2 minuten komt er een enorme schreeuw uitzetten… Dat doet ie ook as ie zit te kakken, dus we denken écht dattie Tourette heeft…

  Afijn, zo tussen 8 en 9 kwam iedereen uit de tent zetten, en hebben we heerlijk ontbeten in het zonnetje.

  Voordat we verder gaan hebben we even een quiz voor Tes… Tjitske: vraag even wat ze voor dier herkent in de foto hieronder; en als ze het weet moet je er op klikken. Dan zie je wat voor beest het is. (de naam van de foto geeft het antwoord)

  wat voor beest zie je er in?

  wat voor beest zie je er in?

  Het plan was om vanmorgen vanaf het platteau St. Jean Monclar te starten, want dat is een mooie ochtendplek. We zijn met 2 auto’s naar de landing gereden om die effe te checken, en daarna met 1 auto naar St. Jean, want daar is de lift… Daar aangekomen stond de lift stil, en het blijkt dat ie pas eind Juni los gaat… Bummer! Nou ja, toen hebben we maar wat boodschappen gedaan in de lokale 8a’8 en zijn toen weer naar de kempif terug gegaan. Daar hebben we de koelkist volgepropt met Kronenbourg biertjes, en zijn we naar St. Vincent getogen. Het begon al best thermisch te worden, dus het zou gauw gaan gebeuren. Na wat koffie, tosti’s en baguette kebap (waar volgens Cindy veul te weinig vlees op zat, dus der kwam nog een lading vlees na) zijn we ons gaan klaar maken. Ik ben ook nog even op het dak van het hotel geklommen, want de windzak zat al 2 dagen inmekaar gedraaid, en dat is heel hinderlijk voor de piloten.

  Marc ging als eerste; toen Daniël, en toen Jan. Vervolgens was Jorden aan de beurt, maar na een afgebroken start ging hij weer even z’n lijnen sorteren, en toen ie daarmee klaar was, zat Daan al weer in de landing… De wolk boven Dormillouse begon wel heul erg snel groter- en donkerder te worden, dus Daan was verstandig… Jorden besloot toen uiteraard ook maar om niet meer te starten, en ik was als filmer en fotograaf natuurlijk ook de klos hierdoor… Jan en Marc landden ook als spoedig daarna.

  De boel is ingepakt en we zijn toen weer naar het terras van Volantis gegaan. Ik had nog niet gegeten, dus ik heb me aan de “Hamburger Volantis” gewaagt met ui, salade, spek, ei en kaas en super vlees…. En ik moet zeggen dat dit de allerlekkerste hamburger was die ik in m’n hele leven gegeten heb… Héérlijk! Het witbier smaakte ook weer hééééérlijk!

  Uiteraard was Cindy er ook, en we hebben even van de gelegenheid gebruik gemaakt, om het hotel (en dan vooral de uitbaters) het kwaliteits predikaat “Laffe Teckel Approved” te geven… Alles wat je daar eet is echt verrukkelijk! Bart is een topkok! Tijdens deze ceremonie is de LT sticker uitgereikt, die door Cindy inmiddelijk op het raam geplakt werdt! Super!

  De overontwikkeling werdt steeds erger, en we hebben zelfs wat spetters gehad. We zijn toen even gaan wandelen naar het fort en hebben daar leuke plaatjes geschoten en wilde tijm geplukt. Eenmaal terug bij Volantis hebben we besloten om niet te wachten op een eventuele avondvlucht, en terug te gaan naar de kempif. Daar hebben we nog wat meer witbier en kronenbourg bier en rode wijn genuttigd. Inmiddels was de zon ook weer gaan schijnen en hebben we lekker foto’s en filmpjes gekeken.

  Jan stelde rond 20:00 uur voor om wat te gaan eten bij het restaurant, maar eigenlijk had niemand honger. Jan wou wel wat eten dus die is eieren gaan bakken (met kaas en verse tijm) en toen hadden sommige mensen onder ons ineens wel honger 😉

  Nu zitten we gezellig filmpjes te bekijken van Marc die hier in de winter van 2009 ook gevlogen heeft.

  HIER de foto’s van vandaag.

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 09:13

7 Responses to “Zonder eten naar bed…”

 1. Sjeeraar Says:

  Ik ben niet jaloers, ik ben niet jaloers, ik ben niet jaloers……
  ‘t Ziet er mooi uit, mannen. Gave foto’ s en leuke verhalen. Vooral die culinaire hoogstandjes spreken mij errug aan. Wel vreemd trouwens, om Jorden niet in het leer te zien. En het siert hem dat hij met jullie wil delen hoe akoestisch gezien de nacht doorbrengt.

  Geniet van de week en laat ons genieten van mooie verhalen en prachtige foto’ s!

  Bonsjoer,
  Sjeeraar

 2. Anita Says:

  pffff, overontwikkeling, daar hadden wij geen last van!!!!! En zo lekker dichtbij….
  Mannen, maak er wat van! En hopenlijk werkt het weer de rest van de week een beetje mee.

 3. Tjitske Says:

  Ik zou Tes bijna haar bed uit halen voor die mooie quizvraag. Helaas waren we wat later dan verwacht thuis, dus ze heeft de weblog niet meer gezien.
  Inmiddels is het poesje sinds vanavond toegezegd aan een nieuwe bazin (verhuizing 1 juli). Dus Marc je kunt nog snel reageren op de rode kater. Tes zegt nog steeds dat jij die wel mag hebben.
  En qua vliegen: ik kan niet anders zeggen dan dat de thuisblijvers de dag van gister gewonnen hebben. Maar ja die moeten het ook van 1 dag hebben. Hopelijk nog een paar fijne vliegdagen.

 4. nathalie Says:

  Het ziet er weer super mooi uit allemaal. Het is duidelijk dat jullie het erg naar je zin hebben. Veel plezier nog daar en eh….. wij gaan morgen gewoon weer werken met z’n allen, dus wel blijven typen en foto’s uploaden, dat verzacht onze pijn een beetje 😉
  En ik hoop voor jullie dat jullie de rest van de week zo mooi kunnen vliegen als de achterblijvers gisteren 🙂
  Have fun !!
  liefs en groetjes,
  nath

 5. Tjitske Says:

  Hé Frankrijkgangers. Ik heb Tes gevraagd wat ze op de foto zag. Nou eerst schudde ze haar hoofd (weet het niet) en toen ineens : AAP.

 6. Tjitske Says:

  Overigens ziet Tes steeds rechts op de foto de Heks. Die met die donkere puntmuts. Ga maar eens kijken.

 7. k@@tje Says:

  Ik zie een originele bijna uitgestorven specimen, een heuse Jeffreyosaurus die een brul aan het voorbereiden is. Paringstijd is tenslotte begonnen. Gelukkig is dit exemplaar net als de (meeste) mens(en) trouw aan zijn wijfje, zoals ook de eend.

Leave a Reply