juni 2011
Z Z M D W D V
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 14jun

  Ja-ja… Stefke is jarig vandaag… En dat hebben we gisteravond al ingeluid met een paar ferme borrels 😎 Dientengevolge was ondergetekende vanmorgen niet zo fit. Ik heb heel veel felicitaties mogen ontvangen via Hyves, Facebook, SMS en de weploggert, en ik wil jullie daar hartelijk voor bedanken!

  Vandaag worden we weer wakker met een stralend zonnetje, en we hebben weer ontbeten met stokbrood zó uit de oven, en lekkere croissantjes. En Anita had mij al een kadootje meegegeven in Nederland dus dat mocht ik vandaag uitpakken. (Bedankt schat!)

  Na het ontbijt zijn we naar de startplek Mont Colombis gegaan. Daar heb je ook hele gave rotspilaren, die ontstaan zijn door erosie die zorgt voor afkalving van de berg, maar alleen als er een dikke steen ligt dan ontstaat er een pilaar. Erg gaaf. Mont Colombis is een hele leuke plek waar je op de kam start, en zowel westwaarts als oostwaarts kan starten. Aan de ene kant is met meteowind, en aan de andere kant de thermische wind. Op het moment dat wij startten was de wind vooral westelijk, dus die kant zijn we uitgestart. Marc, Danïel en ik gingen lekker omhoog, en hebben een heerlijk uurtje gevlogen. Jorden zakte snel uit en had het angstzweet in de bilnaad staan, want hij ging met -5 tussen 2 hoogspanningsleidingen naar beneden. Hij was al een noodveldje aan het zoeken, toen hij toch nog een belletje kreeg en nog over de kam kon komen om vervolgens te landen. Jan had ook geen geluk, en vond na zijn start geen stijgwind, dus die stond ook al vrij snel op de landing.

  Het was al weer mutje-warm, maar het dalwindsysteem waaide al flink en zorgde voor wat verkoeling. Terwijl de auto weer werd opgehaald hebben Daan, Marc en ik lekker even onze voetjes gekoeld in de rivier.

  Toen de auto was opgehaald zijn we gaan pinnen, boodschappen gaan doen en gaan tanken en zijn we weer terug gegaan naar de kempiff. Daar hebben we wat ge-weblogd, gezwommen, acromanouvres bekeken van 2 acropiloten boven St. Vincent, en wat koffie gedronken. We willen vanavond een avondvluchtje maken, dus het plan was om naar Volantis te gaan en wat te eten en dan te gaan vliegen. We zouden dan gaan landen op de kempif. Maar bij jan was de dagelijks vliegjeuk nog niet gekrabd, dus die kon niet wachten en is eenmaal boven aangekomen meteen gaan vliegen. Marc is ook  gaan vliegen en samen hebben ze heerlijk gevlogen.  Jorden, Daan en ik zijn inmiddels even wat gaan eten zodat we ook konden gaan vliegen.Nadat Marc en Jan weer getopland waren, zijn zij ook weer even op het terras gaan zitten en hebben ze ook even gegeten. Helaas kwam de wind inmiddels uit de verkeerde hoek en er kwamen wel erg donkere wolken, dus zijn we maar terug gegaan naar de kempif. Oh ja, Daan had stiekum doorgegeven aan Cindy dat ik jarig ben, en zij heeft toen een vruchtengebakje voorzien van wat kaarsjes en mij gefeliciteerd. Daarbij werd ik ook nog toegezongen! Erg leuk!

  Nu zitten we te chillen op de kempiff en filmpjes van vandaag aan het bekijken. Het was weer een zeer geslaagde dag met heerlijk weer.

  HIER de foto´s van vandaag.

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 23:59

3 Responses to “Stefke jarig!”

 1. Tjitske Says:

  Jan, hartelijk dank voor het overbrengen van de verjaardagszoen (keurig zonder tong).
  Marc, Tes en ik hebben al een kusje voor je knie naar je toe geblazen. Hopelijk helpt het.

 2. Tes Says:

  12345677890-=

 3. Marc Says:

  De kusjes hebben goed geholpen, de knie doet het al weer prima!

Leave a Reply