juni 2011
Z Z M D W D V
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 16jun

  De laatste dag vliegen… Wederom superlekker weer. Vandaag gaan we naar ” Plateau de Chau”. Bart en Lex gaan mee. Na het 15000 kilocaloriën ontbijt zijn we richting de landing van St Jean gegaan waar we Bart opgepikt hebben. Daarna een flink tippeltje met de auto omhoog, en vervolgens nog een flink stukje lopen naar de start. Het is een heel mooi gebied en de landing is een hele grote alpenweide vol met bloemen en mormeltieren (bergmarmotten).

  We hebben even rustig aan gedaan en sommigen van ons hebben nog wat geoefend. Daarna werd de wind wel behoorlijk cross uit zuid, dus we moesten niet te lang meer wachten en zijn we gaan klaar leggen. Ik heb me weer opgeofferd om winddummy te spelen. Voor de start zijn wat obstakels in de vorm van skiliften en stroomdraden, dus iedereen was benieuwd hoe ik het er af zou brengen. Gelukkig ging ik na een goede start meteen een stuk omhoog, zodat ik ruim over de kabels ging. Ik had meteen wat lift, maar al spoedig veranderde de plus 3 in min 3, en moest ik richting de landing. De rest volgde als spoedig, en zij hadden de bel te pakken die bij de sink veroorzaakte. De mensen die autosleutels bij zich hadden waren helaas verplicht om weer terug te komen naar de landing, en Marc en Daan hadden de mazzel dat ze weg konden vliegen, en zij zijn geland bij Volantis.

  Inmiddels kwam de een na de andere landen en voordat Jorden, Jan en Bart de auto´s gingen halen hebben ze Lex en mij afgezet bij Volantis.

  Ik heb daar even gelunched en een bakkie koffie genomen en ben toen al vlot weer gaan vliegen, omdat overontwikkeling dreigde. Na mijn start had ik alleen maar sink, en doordat het zuidwind was, heb ik besloten om op het veldje bij Lou Pibou te landen. Lex was inmiddels ook gestart, en had zoveel sink dat hij Lou Pibou niet haalde en op de plek in het bos moest landen.

  Toen ik bijna klaar was met inpakken stopte er een auto van een cursist van Inferno, en hij vroeg of ik een lift wilde… Top!

  Eenmaal op de kempif heb ik de tarp opgebouwd, want het was snoeiheet in de zon. Ik heb toen een lekker biertje genuttigd, en al gauw kwam de rest ook terug naar de kempif, want het wordt steeds donkerder en ging harder waaien. Vliegen zit er niet meer in vandaag.

  We hebben lekker met z´n allen aan de bier, wijn en chips gehangen, en Lex en zijn vrouw Esther kwamen er gezellig bij zitten. Later kwam Bart ook nog even langs om een biertje te drinken en om afscheid te nemen.

  Nu gaan we lekker douchen, want we gaan zo dadelijk eten bij Volantis.

  HIER de foto´s van vandaag.

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 18:01

6 Responses to “Plateau de Chau”

 1. Bart Says:

  Heren Teckels,
  Het was mij een waar genoegen en een eer om deze dagen met jullie op te trekken.
  Bedankt,
  Bart

 2. Rob en Reina Says:

  Ik heb genoten van deze zeer mooie plaatjes, en het blijkt wel weer dat jullie het weer heel gezellig hadden en een zeer mooie omgeving.

 3. Lex Says:

  Bonjour Les Teckels,
  Ik hoop dat jullie allemaal weer goed zijn aangekomen in het Nederlandse, wij zijn na nog wat bakkies koffie in de beachbar rond half twaalf vertrokken. Net zoals Bart bedank ik jullie ook voor de hartelijke ontvangst, de ongedwongen sfeer en natuurlijk voor het meerijden en meevliegen. Altijd leuker om samen te vliegen.
  Ik zal de Laffe Teckel sticker op ons prikbord bij de landing plakken.

  Amicalement,

  LEX

  PS : vandaag hier absoluut niet vliegbaar. Het komt met bakken uit de lucht. Volgende week bovengemiddeld werken, dus van vliegen zal het niet komen. See you all in september.

 4. Den Vlaom Says:

  Hoi Bart en Lex,

  Het was hartstikke gezellig en leuk dat jullie je bij ons aangesloten hebben.
  Jammer dat het vrijdag niet vliegbaar meer is geworden. Zover ik het weet, is iedereen goed thuis aangekomen.
  Bedankt voor de gezelligheid en tot de volgende keer !!

  Groeten Jan

 5. Bart Says:

  Heren Jorden, Daniel, Jeffrey, Jan en Marc,
  Ik heb hier een klein aandenken aan het tripje naar Vincent… voor jullie liggen. Als jullie mij een mailtje sturen, kunnen we adressen uitwisselen. Het aandenken is klein genoeg om door de brievenbus te passen. Je raad het al, het is een….?

 6. Den Vlaom Says:

  Ben benieuwd Bart !

  Zal je zo mailen.

  Spannend !!!!

Leave a Reply