juni 2011
Z Z M D W D V
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 26jun

  De Laatste keer hebben we gewandeld in de buurt van Ter Apel, en het was dus hoog tijd voor de “thuiswedstrijd” in onze wandelcompetitie… Dus hebben Annie en ik Gerard en Marianne uitgenodigd om te komen wandelen in De Eese & De Woldberg, nabij Steenwijk…

  Pano vanaf de uitkijktoren

  Pano vanaf de uitkijktoren

  Het was Skitterond weer en heel aangenaam onder de bomen. We hebben de uitkijktoren bij Steenwijk beklommen en genoten van het uitzicht. In de verte zagen we zelfs parapenters vliegen die bij PAHO in Giethoorn opgelierd waren. Onderweg kwamen we ook een ijskarretje tegen van het befaamde Bosma ijs, en daar kwamen we natuurlijk niet langs zonder een lekker ijsje te kopen. We hebben even de liefdesboom van Annie en mij opgezocht, en geknuffeld met “De boom der wijsheid”.

  De Boom der Wijsheid

  De Boom der Wijsheid

  Na het wandelen hebben we een toeristische route gedaan onder de bezielende leiding van Annie Schilder (reisleidster van “Laffe Teckel Reizen”), die haar jeugd in Steenwijk heeft gewoond, en haar voormalige ouderlijk huis heeft laten zien. Na deze excursie hebben we heerlijk op het terras gezeten op het marktplein in Steenwijk met een verfrissend drankje. Vervolgens zijn naar het steakhous “Woody’s” gegaan om even wat vee uit elkaar te trekken… Het was heul erg gezellig en we hebben heerlijk gegeten.

  HIER de foto’s van deze dag.

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 12:45

2 Responses to “Lekker wandelen in De Eese & Woldberg”

 1. nathalie Says:

  Mooie route, gezellige mensen, geregeld door “laffe teckel reizen” kon niet missen dat het een topdag zou worden. En aan de fotosessie te zien is dat zeker gelukt. maisfoto: Super1 Ik lag in een deuk 🙂
  en ehhh wel gaaf dat “Laffe teckel reizen” zelfs voor een live teckel gezorgd heeft 🙂
  Liefs en groetjes,
  Nathalie.

 2. Sjeeraar Says:

  Het mais-doolhof was erg spannend en vooral moeilijk. Maar dat kwam omdat het mais zo hoog stond. Na 3,5 uur dwalen waren we dan ook eindelijk weer uit het doolhof.

  Het allermoeilijkste was de uitkijktoren. Daar sta je dan, 3 schermvliegers en 1 para-beep kijken naar……. schermvliegtoestellen aan de skyline van Steenwijk! Binnen handbereik….. zo dicht bij…. met prachtige wolkenstraten…..snik/zucht.
  Maar enfin, toen we eenmaal weer op pad waren (na nog met Den Vloam te hebben gebeld op het lierterrein in Giethoorn) konden we ons verdriet wegeten in het heerlijke Bosma-ijs. Als echte emotie-eters waren de ijsjes dan ook in een tijd van mum verdwenen.

  Al met al was het een prachtige wandeling en een mooie dag. Maar of de bossen van Steenwijk nou mooier zijn dan het Westerwold???????

  Cheerio,
  Sjeeraar

Leave a Reply