juli 2011
Z Z M D W D V
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 03jul

  Annie doet het zo goed dat ze nog een keer mag:

  Ja,ja.. okee dan maar….  Vanochtend was het weer heerlijk weer toen we opstonden. De plek waar we staan, is voor een groot deel, de hele dag in de schaduw en dat is met deze temperatuur niet verkeerd! Jef heeft op de fiets vanochtend brood gehaald, het dorpje ligt ongeveer 1 km verderop, ideaal zo op de fiets. Na het ontbijt was het plan om te gaan fietsen langs de Lot, maar helaas ging dit niet door, want mijn voorband was lek, denk je natuurlijk… dan plak je die toch even, maar als er een gat in zit van ongeveer een cm, dan gaat dit niet lukken. De buitenband was ook al heel gaar, waarschijnlijk is de binnenband onderweg geknapt, want zoiets hebben we de eerste dag wel gehoord… We moeten dus op zoek naar een nieuwe binnen en buitenband. Dat gaan we morgen doen in Cahors, dit is een klein middeleeuws stadje, kunnen we gelijk boodschappen en kaarten halen.

  Dus de plannen werden gewijzigd van fietsen naar lopen. De wandelschoenen aan en met de GPS in de aanslag op pad. Nou, die GPS was geen overbodige luxe! We hebben een hele mooie route gelopen, zonder enige bewegwijzering, over paden die tijden niet belopen waren, af en toe door struiken, onder overhangende bomen, over hele oude paden (middeleeuws), stukken land afgezet met schrikdraad en van dit meer……. Maar het was de moeite waard, want we kwamen uiteindelijk uit op de rotsen boven de Lot, met een prachtig uitzicht over de hele omgeving en de camping ook….. 😉

  Na deze avontuurlijke tocht (ik heb zelfs nog een slang gezien 🙁  hebben we nog lekker even de voetjes in de rivier gehad, en Jef heeft zelfs nog even gezwommen! Het was een soort kuuroord, want de visjes waren zo tam, ze gingen zelfs lekker aan je voeten knabbelen…het kriebelde heerlijk! Hierna na even een terrasje aangedaan in Cenevieres, er was ook een zwaar bezet jeu de boules toernooi aan de gang en daarna met vermoeide benen naar de camping. Hier hebben we lekker geluierd, het was nog broeierig warm. Om een uurtje of half 7 heeft Jef een 4 sterren-maaltijd in elkaar gedraaid (beefburger met uien, aardappels+rode kool (met appeltjes) en frambozenvla toe). Nu zitten we gezellig voor de camper met de kaarsjes aan, de krekels tsjirpen en op de wereldontvanger staat een gezellig muziekje. Jef is druk bezig met zijn vakliteratuur te lezen….. (de Thermik) en ik ben aan het eind van mijn verhaal 😉

  Morgen weer meer van … “op reis met Annie en Stefke”   hi,hi……..

  Even een vogel-update van Stefke: we hebben inmiddels diverse keren een IJsvogel gezien, en de Wielewaal gehoord. Ook zit er regelmatig een specht in de boom te beitelen naast onze kempert, en we hebben ook een Slechtvalk gezien. Ook is overal de Groene Specht te horen met z’n ” gelach” …

  HIER de foto’s van vandaag. (kan zijn dat je nog effe moet w88)

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 09:57

One Response to “Wandeling langs de kliffen”

 1. Tjitske Says:

  En gister al wouw (oid), insekteneter (oid), een mus.
  Wat is het prachtig daar. Misschien volgend jaar toch maar eens verder kijken dan Greifenburg.

Leave a Reply