juli 2011
Z Z M D W D V
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 04jul

  Het wordt helemaal een gewoonte: Jef doet de foto’s en ik type het verhaal. Het is nu 20 over 11 ‘s avonds en we zitten nog gezellig voor de camper. We staan nu op een camping ongeveer 10 km ten noorden van Puy l’Eveque aan de D673. Op een kleine camping gerund door een stel nederlanders, en er staan ook haast alleen maar nederlanders op de camping… maar dat geeft niet, want het is een mooie en rustige camping met grote plekken.

  Vanmorgen was het bewolkt toen we opstonden, en eigenlijk was dit helemaal niet zo erg, want de temperatuur was veel aangenamer. Na het ontbijt gauw inpakken en het plan was om eerst naar het kasteel te gaan vlakbij de camping.  Het was een heel mooi kasteel en interessant  om te horen/zien hoe ze in die tijd leefden. Na ruim een uur gingen we weer verder naar Cahors, dit is de hoofdstad van het departement, deze stad is ontstaan in de Romeinse tijd. We moesten ook boodschappen doen, pinnen en op zoek naar een buiten+binnenband. We hebben even gezellig op een terrasje gezeten en door de stad naar een oude middeleeuwse brug gelopen (het schijnt de mooiste middeleeuwse brug te zijn in Frankrijk), en daarna langs de Lot weer terug naar de camper (voor een band moesten we verderop zoeken, volgens de ober v/h terras) Onderweg naar de camper kwamen  we nog langs een oud bekend hotel waar ene Henri de 4e heeft gelogeerd en later langs een hele mooie kathedraal, Saint Etienne genaamd. Deze kathedraal is gemaakt in de 11e eeuw, en heel imposant van binnen.

  Hierna zijn we verder gegaan op weg naar onze nieuwe stek,  we moesten wel eerst even een afzwaaier maken voor de boodschappen + band. Buiten Cahors vonden we de Carrefour waar van alles te koop is en juist de enige buitenband die ze hadden, was precies de maat van de wielen van mijn fiets….. super geluk, want verder was er geen fietsenzaak te bekennen. Gauw ook voor een aantal dagen boodschappen gedaan (leve de koelkast in de camper) en op naar de camping, die nog ongeveer een uurtje rijden is. Onderweg was het weer prachtig en even kreeg Jef helemaal de rambam, want.. er hing een parapenter in de lucht….

  Eenmaal op de camping hebben we eerst lekker aan het brood met franse kaas/ cup a soup en rode wijn gehangen en om een uurtje of half 9 heeft Jef lekker macaroni (a la Stefke) gemaakt! Oja, ook heeft hij hiervoor nog even de nieuwe band om mijn fiets gezet, en hij fietst weer helemaal top!

  Het is nu inmiddels 12 uur middernacht en alles op de camping ligt al in diepe rust… Tot morgen!!!

  HIER de foto’s van vandaag. (kan zijn dat je nog effe moet w88)

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 10:11

One Response to “Een beetje cultuâh in Cahors…”

 1. Tjitske Says:

  Het antwoord is: Magnolia Grandiflora, ofwel Beverboom, ofwel valse tulpenboom.
  (Mocht je het willen weten: ik kijk nu echt heeeeeel eigenwijs op mijn nagels).

  Veul plezier weer met cultuur snuven, voegelties kieken en einties om lopen.

Leave a Reply