juli 2011
Z Z M D W D V
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 05jul

  Het is nu half 7 en we zitten onder de boom bij de camper. Een half uurtje geleden kwamen we terug van een mountainbike tocht van 48 km!!

  Vanmorgen hebben we eerst lekker rustig aan gedaan, omdat Jef de eerste 4 dagen van de weblog op het net heeft gezet via wifi op het terras van de camping. En dat ging met al die foto’s niet zo snel. Tegen half 1 zijn we op de fiets geklommen en richting het dorpje St-Martin le Redon gegaan, dit is ongeveer 7 km van de camping Het plan was om vanuit daar via een GR route te gaan lopen, naar het Chateau de Bonaguil,  maar uiteindelijk zijn we de hele route op de fiets gegaan. Af en toe wel steil en hobbelig maar met onze “terrein” fietsen ging dit makkelijk. In het dorpje Bonaguil hebben we de fietsen neer gezet en omhoog gelopen naar het kasteel. Het was best warm, ongeveer 30 graden, maar wel de moeite waard. Het kasteel is gebouwd op een rots in de 13e eeuw, en onder de rots is ook nog een grot gegraven. Nadat we het kasteel bekeken hebben en even een terrasje  hebben aangedaan voor drinken en een ijsje, zijn we weer verder op de fiets gegaan. Ik wou de berg niet meer over, dus met een omweg, richting Fumel terug naar de camping. (daar schijnt een tante van Carla te wonen toch Carla?). Omdat het fietsen toch wel lekker ging zijn we nog even doorgefietst naar Fumel (dit lag nog even wat hoger dan we gedacht hadden). Vanuit de tuin van een Chateau midden in Fumel (prachtige engelse tuin) hadden we een heel mooi uitzicht over de Lot en omgeving.

  Inmiddels was het 5 uur, dus tijd om terug te gaan naar de camping. Dit was nog een beste tippel…  Inmiddels ligt Jef in het zwembad…. en straks gaan we barbeknoeien 😉 Het plan is om morgen weer verder te trekken richting Rocamadour, en dan zien we wel wat we verder doen! Tot morgen!

  HIER de foto’s van vandaag.

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 10:03

One Response to “Mountainbiken naar de burcht en Fumel”

 1. k@@tje Says:

  Jeumig wat sportief! Zo te lezen hebben jullie het prima naar je zin, geniet nog maar lekker!

Leave a Reply