juli 2011
Z Z M D W D V
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 06jul

  Het was vanmorgen bewolkt en vannacht heeft het een beetje geregend. Eigenlijk was dit niet erg, want de temperatuur was heerlijk. We waren laat wakker en na het ontbijt, afrekenen en uploaden vertrokken we iets na 12 uur naar de volgende bestemming. We zijn via Gourdon naar Rocamadour gegaan. Onderweg nog even wat boodschappen gedaan en nog een binnenfietsband gekocht bij de Carrefour.

  Om een uurtje of 2 kregen we best trek en hebben we geluncht bij een boerenlandweggetje met een prachtig uitzicht (bleek later 500 mrt verderop een picknickplaats te zijn met een nog mooier uitzicht….), en rond een uur of half 4 kwamen we bij Rocamadour aan. Het dorpje met vele kerken is een bedevaartsoord en gebouwd in de middeleeuwen tegen een 150mtr hoge steile rotswand aan.   Het was daar wel een hele toeristische kermis, maar dit hebben we geprobeerd te negeren….. dit viel echter niet mee…. we hebben daar lekker italiaans ijs gegeten en een beetje rondgekeken en hadden het toen wel gezien. Tja, na al dat cultuur van de laatste dagen, wen je er een beetje aan en vind je niet alles meer zo bijzonder 😉 Na een uurtje zijn we verder gegaan, op zoek naar de 4e camping van deze vakantie.

  Het is nu half 9 en hebben net het eten op. We zitten op een camping in het gehucht Blanat, 4 km ten oosten van Rocamadour. Het is een hele rustige boerderij – camping, we hebben een heel veld voor ons zelf, omringd met allemaal oude stenen muurtjes, heel apart. Het is de bedoeling om morgen weer verder te trekken, onderweg gaan we lopen vanaf een oude molen langs de rivier de Ouysse. Het doel is om een camping te vinden in de buurt van de Dordogne, want we willen nog een beetje fietsen daar. Ondertussen is Jef nu de nieuwe banden om mijn achterwiel aan het monteren….

  Oant moan!

  HIER binn’ de ploagies….

   

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 10:49

Leave a Reply