juli 2011
Z Z M D W D V
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

  • 07jul

    Annie Skildert heeft haar vak misgelopen als skrijvert, dus hier komp ze nog een keer:

    Nou, das dan mooi……..het is nu half 7 en we zitten op een boerencamping in de buurt van Veyrignac. De camping valt ons een beetje tegen, want het is best druk, we zijn misschien de laatste dagen wel verwend, maar de beschrijving uit de kleine camping-gids vd ANWB klopt niet helemaal, als je het vergelijkt met de camping waar we vandaan komen. We zouden eerst 2 nachten hier blijven, maar de plannen zijn wat bijgesteld, we gaan morgen toch weer verder…. Ook dit gebied hier is best toeristisch, we gaan morgen hier fietsen en daarna in de namiddag weer door naar een camping 40 tot 50 km verderop.

    Over vandaag verder…. we stonden op en het regende, buien soms behoorlijk. Het ontbijt was iets kariger wat we gewend waren, want er was geen bakker in de buurt, dus met plakjes stokbrood van 2 dagen geleden, crackers en een eitje hebben we toch ons buikje gevuld. Om half 11 hadden we alles ingepakt (het was inmiddels droog) en zijn we terug gereden via Rocamadour naar een afslag naar de molen aan de rivier de Ouysse. Van daaruit zijn we gaan lopen over een GR-route langs de rivier naar het dorp Lacave. Het was een mooie route, af en toe een beetje stijgen en dalen, en na ongeveer 6 km kwamen we aan in het dorp. Het weer was inmiddels weer helemaal opgeknapt. Het dorp stelt niet zoveel voor, maar is vooral bekend van de druipsteengrotten. We hebben daar even een terrasje aan gedaan om te lunchen. Jef had een omelet met salade en patat, ik had een broodje ham met salade+tomaat…. nou hier heb ik heel lang op moeten wachten… bleek dat ze me waren vergeten, toen we vroegen waar het bleef. Toen ik het broodje kreeg viel dit ook nog eens heel erg tegen,….stukje ham, kaas en 2 stukjes tomaat tussen 2 stukjes brood met geen smaak.. ik kreeg het niet weg. Maar goed, we mogen niet klagen toch?? De terugweg ging van een leien dakje, we waren half 4 weer bij de camper. Op naar het volgende stekkie. We hebben nog even gekeken bij het dorpje Le Roc, want daar was een vliegstek, de startplek hebben we gezien in de verte. En nu zitten we dus hier. Jef had zijn vakliteratuur nog niet uit, die is nu vreselijk aan het studeren….

    We eten vanavond makkelijk, we hebben nog een prakkie macaroni over, van een paar dagen geleden (uit de vriezer….tja, van alle gemakken voorzien in zo’n camper), die gaan we zo opbakken, en we hebben net soep gehad met brood, franse kaas en wijn. Heerlijk! Tot morgen!

    HIER de ploagies…

    Posted by stefke-uut-fryslan @ 10:56

Leave a Reply