juli 2011
Z Z M D W D V
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 08jul

  Het bevalt Stefke zo goed dat Annie nog en keer mag… (Maar ja; ik heb dan ook heul veul wark mit de ploagies he)

  Okee, daar gaat ie weer. Het beloofde een mooie dag te worden, want het was schitterend weer vanmorgen en trouwens de rest van de dag ook. Dus, na het gebruikelijke ontbijt met pain de campagne, eitje en thee/koffie, hebben we gauw de camper ingepakt en zijn we vetrokken. Ongeveer 10 km verder hebben we de camper geparkeerd en hebben we de fietsen gepakt voor een dagje fietsen.

  Het plan was om richting Domme te fietsen langs de Dordogne en verder nog wat mooie plekken aan te doen. Met behulp van de GPS en een kaart die ik in de plaatselijke Casino had gekocht, konden we een mooie route vinden door de landerijen en langs de rivier.  Naar Domme was het even buffelen, want dit dorp ligt ongeveer 100 tot 150 meter hoger dan de rivier, maar met al die versnellingen op de fiets ging het prima. In Domme hebben we ergens de fietsen geparkeerd en hebben we het dorpje bekeken. Ook nog even wat kaarten en cadeautjes gekocht en de kerk + uitzicht nog even gecheckt… Hierna met een vaart naar beneden en op naar het volgende dorpje. Dit is Le Roque-Gageauc, een heel mooi historisch dorpje tegen de rotswand aangeplakt. Ook hier weer even de toerist uitgehangen en een heerlijk ijsje gekocht en toen weer verder richting Beynac, voor dit dorp de brug over de Dordogne met een heel mooi uitzicht op Chateau Castelnaud, ook weer bovenop een rots gebouwd. Het was inmiddels al halverwege de middag, dus tijd om weer richting de camper te gaan. Ik had niet zoveel zin, om dezelfde weg terug te fietsen, dus zijn weer via de andere kant van de rivier teruggegaan…. echter wel weer met een stijging van ongeveer 150 meter….Jef was hier eerst niet zo blij mee… Het was een hele mooie route terug, langs zonnebloemvelden en mooie oude boerderijen.  We waren rond half 5 weer terug bij de camper en zijn toen weer verder gegaan naar de volgende camping.

  Het is nu bijna 9 uur ‘s avonds, we hebben net gegeten… We zitten op camping La Penetie, bovenop een heuvelrug tussen de dorpjes Limeuil en Tremolat. We hebben prachtig uitzicht over het Dordogne-dal en het is een hele rustige camping met grote ruime plekken! Een heel verschil met de vorige camping! Het plan is om minmaal 2 nachten te blijven……

  Oant moan!

  HIER de foto’s van vandaag.

   

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 11:04

2 Responses to “Domme & superkempif!”

 1. Beetje Says:

  He Vakantiegangers,
  Gisteren een start gemaakt om de weblog te lezen en vandaag de rest gelezen en natuurlijk de prachtige ploaties bekeken. Volgens mij vermaken jullie je wel met du pain, du vin (chateau d’Hollande) et du camper
  Nog heul veul plezier en tot later.
  Groet’n R&B

 2. Tjitske Says:

  Ik vind het een gouden combinatie: Leuk verslag en ik mag die teksten bij de ploaties ok wel lie’en. In ja sommige plaatjes spreken voor zich bij Domme.
  Jullie zijn wel heeeeel goed sportief bezig.

  De boom is een Albizia, ook wel Perzische slaapboom of zijdeboom. Mooi zeg.

Leave a Reply