juli 2011
Z Z M D W D V
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 09jul

  Het regende vanmorgen af en toe een beetje, gisteravond zagen we al dat er bewolking aan kwam, maar het werd ook ineens veel zwoeler. We hebben vanmorgen eerst even rustig aan gedaan, waren niet al te vroeg uit bed en hebben uitgebreid ontbeten. Jef heeft weer een dag of 3 op het net kunnen zetten bij de receptie, nog een paar kaarten geschreven en toen was het bijna 1 uur en hebben we de wandelschoenen aangedaan. Het was nog steeds bewolkt, maar het zag er naar uit dat het droog zou blijven.

  Met een kaart (globale kaart waar lang niet alles opstond) en de GPS zijn we op pad gegaan. Vlakbij loopt een GR-route en die zijn we eerst maar afgelopen, dit is altijd goed aangegeven met rood-wit. Na enige tijd kwamen we aan in het dorpje Tremolat, hier hebben we nog even een kerk van binnen bekeken, het moet de indrukwekkendste kerk van de regio zijn, in de 11e eeuw gebouwd met een kruis als plattegrond. de kerk heeft enorme steunberen en bezit een klokkentoren-donjon met een groot venster….wat een wijsheid toch allemaal, komt allemaal uit een boekje 😉

  Hierna zijn we verder gegaan, naar de cingle de Tremolat, dit is een grote lus in de rivier en vanuit een uitkijkpunt heb je een heel mooi uitzicht over de lus.( In de 19e eeuw, toen het water hoog stond, brachten de gabarriers hun boten soms over het overstroomde land om via Cales binnendoor te gaan) Naar het uitzichtpunt, was best nog wel even een klimmetje… zweten geblazen, want het was al best weer warm en broeierig. Een heel mooi uitzicht en hier hebben we onze broodjes ook maar even opgegeten, want het was inmiddels bijna half 3. Vanuit hier zijn we via de berg door het bos teruggelopen, langs truffel-velden en boerderijen. We waren rond 5 uur weer terug en best moe, totaal was het 14 km. En zonder de gps hadden we nooit deze mooie route kunnen lopen…..(leve de man die de gps uitvond)

  Het is nu inmiddels 7 uur, we hebben even lekker lui gerelaxed met bier/wijn/prosecco en chips en hierna even in het zwembad gebadderd. Jef gaat zo koken: kip-kerry met ananas, paprika en prei. Ik zit dit te typen nog lekker in de zon, het weer is in de loop van de dag weer helemaal opgeknapt, volgens mij kan het hier haast niet regenen……… Morgen gaat de reis weer verder, we gaan ‘s morgens al rijden richting Bordeaux, naar Dune de Pyla. Het is ongeveer een uurtje of 3 rijden, dus we zullen in de loop van de middag wel aankomen. Ik hoop dat we een leuke camping kunnen vinden, waar de sfeer goed is en een beetje ruimte….en mooi weer natuurlijk! We zullen zien! De wind lijkt in ieder geval niet goed om ook daadwerkelijk te kunnen soaren (oost-noord-oost en zwak), maar goed; dan gaan we maar lekker badderen in zee bij 32 graden….

  Tot morgen!

  HIER moej weez’n veur de plaogies…

   

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 09:56

Leave a Reply