juli 2011
Z Z M D W D V
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 10jul

  Het is nu half 9 en we zitten op de camping “Panorama du Pyla” ….  Het is wel heel wat anders dan de vorige camping: 16 hectare voor 350 plaatsen en nog 119 verhuurde stacaravans… Gelukkig zitten we op een plek met rustige mensen om ons heen en geen… schreeuw-kooters…  Toch heb je overal mensen om je heen…. We zullen zien hoe lang we dit volhouden. We hebben net soep met brood+franse kaas en wijn op (en nog wat tomaatjes met komkommer) en als toetje: gelatine pudding… lekker makkelijk.

  Ik had gister gezegd, dat het haast niet kan regenen, nou dat was de goden verzoeken: we hebben vannacht veel regen en onweer gehad. Midden in de nacht is Jef er nog uitgegaan om de stroom eraf te halen (ja, je weet het nooit met die bovengrondse stroomdraden) en de luifel naar binnen te draaien (viel hij ook nog over de touwen van de luifel). We zijn een paar keer wakker geworden van de donder en dikke regen op het dak. Toen ik vanmorgen wakker werd regende het nog, maar gelukkig stopte het na 10 minuten en daarna bleef het droog. Dus we konden rustig buiten ontbijten en de boel opruimen. We vertrokken om half 12 en na een krappe 4 uurtjes kwamen we aan bij de 4 campings. Marc had ons verteld dat we de laatste camping moesten pakken, want dan loop je zo de duin op, alleen deze camping was zo vol en opééngepakt, dus hebben we ook even bij de buren gekeken. Deze camping was een stuk groter, en betere plekken….. nou,ja vergeleken met…. Toen we de camper hadden staan (we zagen ze al vliegen.. letterlijk) zijn we met onze pakzak maar gelijk naar de duin gegaan. Eerst even wat kijken, want het is wel heel apart en wat een zand en ruimte! Al gauw kreeg Jef de kriebels en begon met uitpakken, ik had wat minder kriebels en keek het eerst nog even aan, want het waaide wel heel hard. Ze hingen soms gewoon stil in de lucht….en toen ik zag de Jef met veel moeite zijn scherm boven zich kreeg, had ik nog meer mijn twijfels… Her en der zag ik de piloten “modderen” met de wind. Jef heeft wel even gevlogen, maar de wind was vrij cross en de lift was gering. Daar waar het wel makkelijker ging was het heel druk. Het was wel heel mooi om te zien, hoe sommigen aan het vliegen/spelen waren met de wind, en dan lijkt het toch zo makkelijk. Maar veel van hen hadden een klein scherm (16 of 18 m2) of een acroschermpje. Dat gaat een stuk makkelijker dan een 30 m2…

  Na een uurtje had Jef het wel gehad; de wind was toch te hard voor dat logge scherm en de enkel was ook aan het protesteren. Ik had al wel mijn scherm uit de hoes gehaald, maar nog steeds opgevouwen, maar na dit alles besloot ik maar weer in te pakken. We hebben nog een hele tijd op de duin gekeken naar anderen, prachtig om te zien.  Op de camping hebben we nog even wat boodschappen gedaan… Ja, er is van alles hier: zwembad met jacuzzi + sauna, midgetgolf, winkel, restaurant, tennisbaan, auditorium (iets met klassieke muziek), en animatie voor kinderen natuurlijk.., We zagen net een golfkarretje met een Disneyfiguur erin voorbij karren. En er was zelfs een markt met kraampjes op de kempif!. Het is een hele kermis hier… Nou, ik stop ermee, want mijn thee wordt koud en Jef zit te popelen om de foto’s te zien en bewerken  😉

  Doei!

  PLOAGIES!

   

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 21:25

2 Responses to “Dune de Pyla/Pilat”

 1. Dirk Says:

  jammer, moet een erg bijzondere ervaring zijn om op zo’n superduin te soaren. Morgen een herkansing ??

 2. nathalie Says:

  Hai skatties,
  Jullie maken altijd wel van alles mee, dus dat ik leuk om te lezen 🙂
  De foto’s zijn ook weer mooi. Jullie hebben het goed naar de zin, dus ik zou zeggen : “gewoon doorgenieten”.
  Jammer dat het soaren niets geworden is, maar misschien hebben jullie dat inmiddels toch nog gedaan.
  Maakt ook niet echt uit, want verder is het fantastisch daar als ik het zo lees en zie op de foto’s.
  Fijne vakantie nog en een hele dikke knuf
  nath xx

Leave a Reply