juli 2011
Z Z M D W D V
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 12jul

  Het was vandaag een rare nacht en dag…. Vannacht werden we om 3 uur wakker, we hoorden het enorm waaien en er viel van alles op de camper (dat was ook de reden dat we wakker werden). Het waren van die lange dennen naalden, het ging tekeer, nog erger dan als het regent. Jef is naar buiten gegaan om de luivel naar binnen te draaien, want het leek echt storm.  Dat wordt morgen niets……

  We werden vanmorgen om 9 uur wakker en de wind was geluwd en af en toe scheen de zon tussen de donkere wolken door. De beslissing was nog steeds niet genomen: weg gaan of blijven… Eerst maar eens ontbijten. Na het gebruikelijke ontbijt zijn we naar de kust gelopen. De wind kwam nu vanuit zuidwest en was ongeveer 20 km/u, dit was ook voorspeld. Mijn gevoel was, wat doen we hier nog…. Het is niet vliegbaar en wanneer wel, maar misschien ook wel helemaal niet, als je het weer bekijkt… De camping heb ik wel gehad, geen privacy, je ziet alleen maar mensen, sanitair is niet echt fris en de camping is nog superduur ook. Je betaald hier per nacht wel 40 euro!  Jef had nog steeds goede hoop dat het vanmiddag vliegbaar zou worden, het was inmiddels 12 uur en de wind kwam nog steeds cross. Dan eerst maar een bakkie koffie gehaald en nog maar even wachten wat het weer verder doet. Op een gegeven moment begon het te regenen, tja, wachten we nu voor niets? Ze hadden ook buien voorspeld…. Op een gegeven moment – het was volgens mij een uurtje of 1 – is Jef nog maar eens gaan kijken, en het leek erop dat de wind meer naar west ging en dit was goed… Alleen die regen was nu de spelbreker! Op zee zag het er ook naar uit dat er meer buien  gingen volgen…  Toen hebben we de knoop maar doorgehakt en zijn we vertrokken richting Normandië.

  We zijn doorgereden tot ongeveer 20 km onder Tours en daar een camping uitgezocht. De eerste camping die we vonden uit het boekje, was niet zo leuk: sfeer was niet goed en geen mooie rustige plekken… Toen keuze nummer 2 uit het kleine campingboekje, en die was wel goed. We staan nu aan het eind van de camping lekker rustig onder de bomen. We hebben geen uitzicht over de omgeving, maar wel allemaal bomen en struiken met “voegelties” De camping is heel gemoedelijk en van aardige mensen. Het is een heel verschil met die “vlaggetjes” camping bij DdP! Het is inmiddels kwart voor 9 en we zitten aan de thee en koffie en het is bewolkt, ben benieuwd wat het morgen word, dan gaan we naar Etretat in Normandië.

  Toedeloe!

  HIER een sfeerimpressie van de huidige kempif…

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 20:37

Leave a Reply