juli 2011
Z Z M D W D V
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 14jul

  Het was vanmorgen 8 uur, toen Jef in alle haast het bed uitstormde, want de claxon van de bakker ging. Op deze camping komt ‘s morgens om 8 uur elke dag een bakkertje met de auto om brood te verkopen. Ik geloofde het wel, dus heb nog even geslapen, maar even later moest ik er wel uit, want Jef had een heerlijk ontbijtje klaarstaan.

  Na het ontbijt hebben we nog even rustig aan gedaan, toen hebben we de rugzakken gepakt, broodjes en drinken mee en zijn we gaan lopen. Het was een hele mooie route richting Etretat, door graanvelden, koolzaadvelden, langs kliffen en door leuke dorpjes. Op een gegeven moment was de GR 21 afgezet, omdat een stuk langs de kliffen te gevaarlijk was (instortingsgevaar), dus moesten we een stuk omlopen. We moesten over een weg tussen 2 hoge wallen door en daar wemelde het van de konijnen,  even later door een leuke dorpje waar we de GR-route kwijtraakten (helaas hadden we van dit gebied geen kaart op de GPS), maar op goed postduiven-gevoel wisten we later de GR-route weer op te pakken. Op deze route werd het steeds drukker, dit betekende dat we Etretat naderden. Eigenlijk waren we niet van plan om daar helemaal naar toe te lopen (11km), omdat we natuurlijk ook dezelfde route weer terug moesten. Maar goed… de benen waren goed, dus we moesten er gewoon even, even op een terrasje koffie halen en voor mij een lekkere coupe ijs! Etretat is een hele bekende toeristische plaats, nou dat was te zien aan de horde toeristen die daar op de boulevard liepen, en terrassen vol. We hebben daar heerlijk even in de zon gezeten en de koffie+ ijs genuttigd en toen weer terug. Ook terug zie je alles weer vanuit een ander perspectief dus weer veel foto’s en film gemaakt.  Het was een prachtige route van 24 km! De laatste kilometers waren dan ook best zwaar…Het weer was heerlijk zonnig, niet te warm en de wind viel heel erg mee (geen 30km/h, maar ongeveer 20km/h) Tegen 5 uur waren we weer terug op de camping.

  We hebben gelijk afgerekend bij de receptie, want morgen is het plan om op tijd te vetrekken. Hierna hebben we even lekker geluierd, wat gesnaaid en daarna even een douche gepikt. Inmiddels was het alweer na achten en zijn we lopend naar Yport gegaan om de laatste avond lekker uit eten te gaan. Helaas waren de Moules weer op dus jeffrey had de p in… Maar goed, de biefstuk smaakte ook erg lekker. Helaas is er geen feest in Yport vanavond, dus dat is jammer. We zijn terug gelopen naar de kempif en hebben toen thee en koffie en lampjes meegenomen, en hebben buiten de kempif op afstand kunnen genieten van het vuurwerk van Fecamp.

  HIER de foto’s van weer een topdag!

   

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 22:14

One Response to “Wandelen naar Etretat en feest:14 juli!”

 1. Den Vlaom Says:

  Vanuit een winderig en waterig Tjalleberd, we genieten mee van jullie mooie wandelingen en we vinden het wel een beetje sneu dat Jeffrey steeds achter het (mossel)net vist. Die dikbil-koeien (Limousine) smaken vast ook prima!
  Tot gauw!

Leave a Reply