juli 2011
Z Z M D W D V
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 27jul

  Nou… Zitten we dan… Op kempiff ” Fliegercamp” in Greifenburg, Oostenrijk. Het is 20:00 uur ‘s avonds en we zitten bij de tegenoverburen Marc, Nienke, Petra en Stefan. Zij dienen net het diner op, en Jorden en ik hebben met z’n tween gegeten op het terras van het restaurant. We hebben allebei de “Bauerkrostl” gehad: gebakken aardappeltjes met spek en een gebakken eitje… Heerlijk! Van Marina hebben we nog een Walnoten-schnapps gekregen. Ook leukerd! Nu hebben we een lekker senseootje.

  Gisteravond heb ik mijn kempifspullen in de Skoda geladen en zijn Annie en ik om een uur of 7 ‘s avonds naar Norg getogen… Daar hebben we de boel overgeladen in de benz van Jorden (met pijn en moeite) en hebben we nog even een bakkie gedaan. Daarna was het afscheid nemen geblazen, en zijn we om een uur of 9 verdoken richting Oostenrijk. De reis verliep uitstekend, en er was geen kip op de weg. We hebben het maar wat rustig aan gedaan en at meer gestopt, anders zouden we voor een gesloten slagboom komen 🙂 We hebben de BILA nog even aangedaan (supermarkt) voor wat boter, beleg en wijn, en zijn toen de kempif opgereden. Het is stralend weer, en Marc kwam al uit de tent met een slaperige harses , en Den Vloam had ons ook al gespot. We hebben bij Den Vloam eerst even een lekker senseootje genoten, en zijn toen de tenten gaan opzetten. Ik was al gauw klaar, maar Jorden heeft wat meer werk met zijn “Kempif-chateau”. Jan en Tjitske melden ons dat ze over een kwartiertje naar de Emberger zouden gaan, en vroegen of we mee wilden. Eigenlijk hadden we allebei bedankt, maar ik heb me toen bedacht, en ben alsnog meegegaan.

  Boven was het een drukt van belang, maar vooral van kijkers en wachters, en hele volksstammen die de starts van anderen aan het bewonderen waren. Ik was toch niet van plan om lang te vliegen, dus wachten tot het echt hard omhoog zou gaan had ik geen zin in. Tjitske en Jan ook niet dus al gauw ben ik weggestart, en jan en Tjitske achter mij aan. Ik heb een goed half uur heerlijk gevlogen, en dat was voor mij genoeg, dus ben ik naar de landing gegaan. Het was al weer bronstig warm en overontwikkeling dreigde. Daarom kwamen ook Jan en Tjitske richting landing. Het was een drukte van belang op de landing en er waren weer heleboel bekenden. We hebben nog een tijdje vertoefd op de landing en zijn toen bij de tent gaan zitten. Op een gegeven moment ging het echt regenen en hebben we een half uurtje onder dak moeten zitten, mar daarna werdt het al weer goed.

  ‘S middags hebben Jorden en ik nog even een tukkie gedaan, en een lekker biertje gedronken met den Vloam en Marc. Daarna heb k even gedouched en zijn Jorden en ik dus gaan eten.

  HIER al wat fotootjes van vandaag.

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 19:42

5 Responses to “Jorden en Stefke in Oostenrijk”

 1. k@@tje Says:

  Dikke leut onnie! 🙂

 2. Annie Says:

  Ohhh, wat ziet het er weer gezellig uit……Jammerrrrr dak’r nie bij kan zijn 🙁
  Allemaal heel veel (vlieg)plezier!

 3. jasper Says:

  Heren,
  Ziet er goed uit! Ik heb al een redelijke hoeveelheid campingspullen klaar staan om zo in te laden. Als ik de foto’s van vandaag zo zie heb ik er zin in! Doe allen daar de groeten en bereid je maar vast voor. We komen er aan zaterdag!!
  Nath en Jap

 4. lieneke Says:

  He Tjitske, zie ik het goed dat je met een wildcat vliegt??
  Is dat de nieuwe of ben je aan het proefvliegen?
  Ik wil ook die kant op, het kriebelt.

 5. wilma Says:

  Hoi, mensen van het goeie leven,
  Dat ziet er weer toppie uit. Deze week zat het er voor mij helaas niet in, maar ik zie jullie weer in Annecy!! Heel veel plezier (gaat wel lukken zo te zien) en vlieg ze!
  Groetjes

Leave a Reply