juli 2011
Z Z M D W D V
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 29jul

  Ik was al weer vroeg wakkert vandaag, en de zon brandde er al lustig op los. De tegenoverbuurtjes waren ook al van bedde, en het ritueel van wassen, broodjes halen, eitje koken en koffie zetten gaat al op de automatische piloot. De fun-weekers gaan vandaag “doos-landen”,  ” Fastest to goal doen en “Ballonnetje raken” . Den vloam wilde weer even een tandem doen, en vond in Jorden een gewillig stuk dood gewicht om mee te gaan. Tjitske heeft ons met de C8 naar Wiesflecker gebracht, waar het al weer een drukte van belang was met fun-weekers en cursisten. De Emberger was nog geen optie omdat er een harde noordenwind overheen kwam zetten. Ik heb een leuk vluchtje gemaakt en heb weer genoten van de Arcus met Wing-overen. Jan en Jorden hebben ook een goede vlucht gehad. Het “doos-landen” was erg leuk om te zien, want Barry had zich stiekem in de doos verstopt, en net toen Marc bijna op de doos wou landen, ging de doos er ineens vandoor… Lachen!

  Daarna in de bronstige hitte weer inpakken en op naar de 700 (Wasserteuer). Jorden en ik (en de rest) hebben weer lekker gevlogen, en de thermiek kwam al bijna los. De funweekers hadden als opdracht om zo snel mogelijk op de landing te staan, dus dat was “kat-int-bakkie” voor Marc, want hij vliegt een 2-er en zit boven in het gewicht, dus die is zo beneden… Vervolgens kon ik weer mee met het busje funweekers, want ze hadden 1 persoon te kort voor het ballon vliegen, waarbij de 1 een ballon meeneemt, en die boven de landing los laat, en de ander moet hem dan vliegend zien te raken. Leuk idee; maar dat werkte dus niet… De ballon waaide alle kanten op, en was onmogelijk te raken… Wel heb ik lekker gevlogen en nog een beste frontstall gehad op het hoekje… Handjes hoog, en na een kleine aanduik  en aanremmen vloog ie zo weer verder. Top scherm! 🙂 Ik heb dus vandaag 3 vluchten gedaan, en dat hadden er meer kunnen worden, maar ik had “de piep uut”.

  Vandaag was er dus net zoals gisteren slecht weer voorspeld, en regen, maar het was dus de hele dag stralend weer, met hier en daar een beste cumulus… (Dus Mr. Fraisier: Ik wil je nooit meer horen! 😉  )

  Voor de rest hebben we lekker gerelaxed , biertje gedronken en nog even bij Den Vloam & familie wat gedronken en ook nog even boodschappen gedaan. Ik ga vanavond dus koken voor mijn oudste zoon Jorden, en er staat pasta op het menu. Onze buren gaan met airtime barbeknoeien ergens aan de Drau. Het eten was volgens mij best te hachelen, wan Jorden heeft 3 borden met kop op… “Buuurp” … Morgen zullen Jasper en nathalie arriveren, en ook Jan van B. vroeg al via een sms’je of er nog plaats was voor een klein tentje, want hij overweegt ook te komen. De vooruitzichten qua weer zij behoorlijk goed, dus we treffen het.

  HIER wat foto’s van vandaag en van de eerste dag en Marc z’n verslag van Woensdag en Donderdag vind je HIER.

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 09:50

2 Responses to “Lekker vliegen & Tandemen”

 1. Jan Says:

  Jan is inmiddels vertrokken en gaat vannacht een paar uurtjes in zijn (ons) autootje slapen. Ben benieuwd hoe laat hij aan gaat komen.
  Veel plezier nog jongens en meisjes.
  Liefs Lieneke (de thuisblijvert dit keer, snik)

 2. Stefke Says:

  Hartstikke goed! We hebben voor hem alvast Hunchen besteld, want morgen gaan we weer wat pluimvee uit elkaar trekken.

Leave a Reply