juli 2011
Z Z M D W D V
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 31jul

  De nacht was weer kort, want om half zeven was ik al klaar wakkert… Ik heb wel beter geslapen, want ik heb het “oude matrasje” van Jappie te leen gekregen, omdat die van mij zo lek is als een Gin paraglider… Ik heb blauwe heupen van het op de grond slapen de afgelopen 4 nachten 😉 We hebben zelfs een bui op onze tent gekregen vanmorgen vroeg, en toen ik de rits open deed was het behoorlijk bewolkt. Ik ben rustig aan gaan badderen en broodjes halen geweest en langzaam maar zeker kwam de rest ook uit de tent kruipen. Marc was al vroeg op, want die mag Airtime bijstaan deze week, om weer wat beginners het vliegen bij te brengen.

  Toen we gezellig aan het ontbijten waren kwam Jan de Man aan stiefelen… Bleek dat ie vannacht al aangekomen was om 01:00 uur, en voor de kempif in de auto had geslapen. Hij had zojuist al koffie gedronken bij Den Vloam & familie… Erg leuk dat jan er ook is! Na het ontbijt werdt het weer steeds beter, en het was al weer lekker warm aan het worden. De wolken maakte ruimte voor blauwe lucht en al gauw kwam de vliegjeuk opzetten. We hebben met nog wat andere bekenden 2 busjes geritseld van de firma Putzl, en zijn met z’n allen naar de Emberger getogen. Daar leek het al te dragen, dus we gingen meteen uitpakken en de lucht in. Het was in het begin nog zoeken en “zuinig” vliegen, maar een beetje piloot lukte het wel om boven te blijven en de pent op te schroeven richting wolkenbasis. (alhoewel we heul veel “ik ben geland” meldingen over de porto kregen te horen 😉 ) Zo rond de 1900 meter kwam je nog wel een turbulente laag tegen; waarschijnlijk een convergentiezone tussen de meteowind uit noord-west, en de thermische wind… Na wat rondgevlogen te hebben bij het “neusje” ben ik de kloof overgestoken richting Oost samen met jan de Man, en we hebben gezellig samen opgevlogen tot aan Stagor. Daar hebben we nog even boven de PAHO startplek rondgecirkeld en zijn toen weer terug gevlogen.

  Het was inmiddels weer mutje-warm, en we hebben na het inpakken van de schermen gauw de schaduw van de tarp opgezocht om even lekker te lunchen. We hebben daarna nog heul veul gerelaxed en sommigen hebben nog een vluchtje gedaan vanaf de 500 meterplek. Rond 4 uur mocht er weer legaal bier gedronken worden, dus al gauw zaten de kerels en Nienke aan de goud-gele rakkers. Nienke roept al 3 dagen dat ze de auto moet opruimen – want dat is een enorme zwijnenstal – dus dat ging ze nu maar eens doen. Onder het toeziend oog van 4 kerels met bier; en met keiharde discomuziek uit de auto begon ze haar peugeootje uit te mesten. Dat was zeer kostelijk om te zien. Ik werd bijna bedolven onder de attributen die achteloos uit de auto gesmeten werden. Zelfs de pleerollen vlogen door de lucht. We hebben erg gelachen.

  Rond een uur of zes was de roedel weer compleet, en zijn we naar het terras van het restaurant gegaan om te gaan dineren. We hebben vanavond namelijk wat pluimvee uit mekaar getrokken, want we hadden voor 9 personen “Hunchen” besteld. En dat smaakte weer heerlijk! Wat nog leuker was: ik heb van de week een keer voor de gein gezegd tegen Marina (onze favoriete serveerster van het restaurant) dat we bij haar in Gerlamoos komen “grillen” deze week… Dat was echt een geintje, en ik was het al lang vergeten, maar Marina vond dat zo’n leuk idee dat ze mij apart riep en ons uitnodigde om dinsdagavond te komen barbeknoeien… LEUK! Wat een schat is het toch. Uiteraard voelden wij ons zeer vereerd en hebben we de uitnodiging geaccepteerd! Dus dinsdagavond eten we met z’n achten bij Marina thuis in Gerlamoos… En we moesten wel vervoer terug goed regelen, want zelf terug rijden dat zal dan geen optie zijn… “Hipssszzs”  top!

  Het is nu 20:45 uur en we zitten gezellig onder de tarp me een bakkie koffie, waarbij 4 personen een laptop op schoot hebben, 1 persoon een boek, een persoon een snotje, en 1 persoon een aaifeun…

  HIER de fotootjes van vandaag, en HIER is het verslag van Marc…

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 20:15

Leave a Reply