augustus 2011
Z Z M D W D V
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 01aug

  Vannacht top geslapen! Half acht werd ik pas wakkert… We hebben gezellig ontbeten met elkaar en koffie gedronken. Het is weer lekker warm, maar er dreigt al vroeg overontwikkeling. We hebben de vriendin van Nienke (Claudia) even welkom geheten, waarna zij en Nienke met nog een kluppie naar Lienz zijn vertrokken om daar te gaan vliegen. Wij vonden dat niet zo’n goed idee, want het begint altijd als eerste te regenen in Lienz.

  Toen wij zo’n beetje klaar waren met het ontbijt hebben we de pakzakken gepakt en zijn we naar de 700 m. plek gegaan (Waserteuer) omdat de Emberger er al behoorlijk donker en dreigend begon uit te zien. Achteraf een goede keuze, want er zijn in de loop van de dag veel piloten met de bus weer naar beneden gegaan. Wij waren de enige o de startplek, en ik heb meteen klaar gemaakt want veel beter zou het toch niet worden. Toen ik klaar stond spetterde het al. Ik ben gauw voorwaarts weggestart (geen wind) en had alleen maar snik… Ik heb wel even lekker ge-wing-overd en zowaar de Arcus in een milde steilspiraal gekregen. Dat lukte me steeds maar slecht, omdat de Arcus zo rete-stabiel is. Maar nu heb ik hem gewoon na 2-3 wingovers doorgetrokken en op z’n neus gezet, en dat ging goed. Ook het uitleiden doet ie prima.

  De rest liet even op zich wachten omdat het spetterde en de wind zelfs van achter kwam af en toe, maar uiteindelijk zijn ook zij goed weggestart en geland. Helaas begon het tijdens hun landing behoorlijk te regenen, dus helaas waren de schermen wat nat. Even het buitje afgewacht onder de trap op de landing, en toen kwam het zonnetje er al weer bij zodat ze de schermen konden droog vliegeren. We zijn toen even gaan lunchen en relaxeren… We hebben nog even boodschappen gedaan en gepind, en de rest van de middag hebben we geluierd en sommigen van ons hebben even een siësta-slaapje gehouden…

  Ik ben trouwens vergeten te vertellen dat Tjitske een nieuw scherm heeft! De Icaro Wildcat (waar ze al een jaar aan proefvliegt 😉  ) Ze mag het scherm alleen nog niet meenemen omdat ie nog als demo beschikbaar moet blijven tot het eind van het seizoen.

  Nu zitten we met z’n allen (Inclusief de familie Den Vloam) te genieten van de middag borrel. Vanavond ga ik koken voor mijn grote zoon Jorden, en we maken er een Hollands culinair gerecht van namelijk aardappelen, sperzieboontjes en een karbonaadje, en uiteraard een toetje. Jappie, Nath en Jan de Man gaan aan de pasta vanavond.

  HIER nog een paar fotootjes van vandaag.

   

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 16:41

Leave a Reply