augustus 2011
Z Z M D W D V
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 02aug

  Nou… Sorry dus… Dat de weploggert zo lang op zich laat wachten, maar mijn Macbook is gecrashed… En nu doe ik het op Jan de Man z’n leppietoppie, dus der moest eerst e.e.a. geinstalleerd worden, en de foto’s ge-backupt…

  Maar hier zijn we dan toch. Vandaag (2 augustus) was een top-dag. Het beloofde al super te worden qua weer, en dat is ook zo gegaan. We waren al op tijd op de startplek Embergeralm, waar het een drukte van belang was. Na een uurtje wachten ben ik me gaan klaar maken en Tjitske en Jasper ook. De rest startte een uurtje later. Om een heel lang verhaal nog langer te maken: Tjiske ging “op stap” met Mario richting “het kruis” (na de start rechts af richting lienz) en ik circelde na wat peuter werk inmiddels ook al boven de Emberger, dus ik ben ze gaan “Opzoeken”… Het was af en toe best turbulent en de bellen waren fel en bokkig.

  Na het kruis zijn we richting Wiesflecker gegaan en daarna naar Stagor. We hadden Mario inmiddels afgeschud, en ik zat behoorlijk laag onder Stagor, maar Tjitske zat te “kirren” skyhigh er boven: ze had haar doel gehaald! Ik maakte me een beetje zorgen of ik niet zou uitzakken, maar gelukkig vond ik onderaan Stagor een superbel, die me met 6 meter per seconde omhoog sleurde tot aan de wolkenbasis… Tjitske was inmiddels begonnen om het dal over te steken  richting de Weissensee, en ik zat dus nu ook hoog genoeg. Tjiske kwam ruim boven de kam aan, maar ik had veel tegenwind en sink, dus ik moest steeds meer naar rechts om via het lage gedeelte toch over het kammetje te komen. Uiteindelijk vond ik veel turbulentie, maar ook wat lift zodat ik de kempiff toch nog kon halen. Tjitske is nog even over gestoken naar Wiesflecker, maar is daarna ook geland. Ze heeft dus een hele leuke overland gemaakt met haar nieuwe scherm!

  Jan was na zijn start wat eigenwijs, en ging rechtsaf na de start ipv links af richting huisbel… Dat moest ie bekopen met een kort vluchtje, en daarom is ie ‘s middags nog eens omhoog gegaan om het goed te maken. Den Vloam heeft een tandem gemaakt met Nienke, maar helaas lukte het niet om echt te thermieken. Jorden heeft ook een mooi duurvluchtje gemaakt evenals Jappie

  De rest van de middag heeft Tjitske een grijns op haar gezicht gehouden en hebben we de rest van de middag doorgebracht met relaxeren, een biertje drinken, en nog meer van dat leuks…

  We waren vanavond uitgenodigd bij Marina thuis om te gaan BBQ’en, dus om 19:00 uur zijn we gewassen en gestreken naar Gerlamoos vertrokken met z’n zevenen. Daar werden we hartlijk ontvangen door Marind en Jozef, en haar 2 kinderen Robin en Adriana. Ze hebben een supergave overdekte launge-hoek met flatscreen TV, muziek, en dranken bar, en uitzicht op de kam bij de Weissensee… De tafel was al gedekt, en al gauw kwamen de eerste halve liters op tafel. Er waren diverse salades en zelfgemaakte saucen, knoflookbrood, en Jozef grilde het vlees. En dat ging in een rap tempo, dus we moesten wel dooreten.. Ook de drank – en dan met name de schnappsjes – kwamen in een rap tempo op tafel.. Hééééérlijk! Het was een supergezellige avond, en we hebben erg gelachen. Uiteraard waren vele van ons zo “Blauw-as-een-gympie”, dus dat zullen we morgen wel moeten bezuren…

  HIER de foto’s van vandaag.

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 10:53

2 Responses to “Skitterronde overland-dag”

 1. HappyFace Says:

  Beetje vage foto’s (door de drank ??)
  Super weer, super vliegen en gezellig…..
  … jaloers dus !!

 2. Marina &JOSEF Says:

  Hallo..ihr lieben Laffe Teckel…

  es war ein herrlich netter Abend,denn werden wir so schnell nicht vergessen und auf alle Fälle WIEDERHOLEN! Ganz liebe Grüße an alle

  Marina & Josef mit Adriana & Robin

Leave a Reply