augustus 2011
Z Z M D W D V
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 31aug

  Nog even en dan vind er weer een volksverhuizing plaats, en vertrekt het bijna voltallige ledenbestand van de schermvliegclub Laffe Teckel richting Annecy, Frankrijk.

  Het is daarom handig om alvast wat voorbereidingen te treffen, en na een tip van Daan heb ik op de Franse PG site de vliegstekken van de Haute-Savoie gedownload en geconverteerd naar GPX file (Mapsource etc.), KML file (Goodle Earth), tomtom POI file en asci bestand.

  Je kan de ZIP file HIER downloaden.

  Als je ook van andere Franse departementen de vliegstekken wilt hebben kun je ze zelf downloaden via de zoek pagina op de Franse PG site. Je moet daarvoor wel de codes van de departementen hebben, en die kun je HIER vinden.

  Ik heb 2 POI files gemaakt voor de tomtom met alle start- en landingsplekken van de Haute-Savoie in Frankrijk (POI = Point Of Interrest of “Nuttige plaats” in het Nederlands). Zo kun je nooit meer fout rijden met de auto.  Om de POI’s op je tomtom te krijgen kun je een gratis programma zoals “MyPoi Manager” gebruiken (http://www.mypoiworld.com/Wat-is-MyPoi-Manager.418.0.html) of je kan ze handmatig naar je tomtom kopieren. Hieronder staat hoe:

  • sluit je tomtom aan op je computer
  • open met de verkenner de driveletter waar de tomtom aan hangt (in dit voorbeeld de driveletter J:)
  • pak de zip file uit (en kopieer ze) in de directory waar de kaartgegevens staan van je tomtom (bijvoorbeeld J:\Western_Europe)

  Klaar! Je kan nu voor de zekerheid met de tomtom applicatie op de PC (“tomtom Home”) de zojuist toevegoegde nuttige plaatsen nog even kopiëren naar de PC.

  Via de tomtom kun je overigens heul veul meer POI files downloaden, waaronder ook meer met PG stekken. Via “Toevoegen nuttige plaatsen”  in de tomtom software kun je zoeken met de zoekterm “Parapente”

  Mocht je hulp nodig hebben voor de GPX -, CSV of de KML file dan hoor ik dat wel…

  Succes!

  Jeffrey Griffioen

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 12:04

3 Responses to “Voorbereiding parapenten in Annecy”

 1. Marc12Fly Says:

  Weer een duidelijk gevalletje ‘teveel tijd over tijdens de werkdag’.
  Tot over een week!

 2. Dirk Says:

  gaat het vanavond us proberen

 3. Jeffrey Says:

  Tsss… Look who’s talkin’

Leave a Reply