september 2011
Z Z M D W D V
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 13sep

  Deze dag was de dag van St Hilaire… Om half 8 ging de wekker, want we hadden afgesproken om 9 uur te vertrekken. We zijn met een groep van 13 personen (11 vliegers) naar St. Hilaire afgereisd, dit is de plek waar elk jaar coupe icare (een festival van Parapenters die in allerlei creaties de berg af starten)  word gehouden. Het is ruim een uur rijden, maar wel de moeite waard!

  Hele mooie omgeving met steile rotsen/kliffen.  De startplek is heel breed en lang met een mooi tapijtje, daaromheen bankjes.  Er loopt een funiculaire, een treintje op een tandradbaantje, maar helaas reed deze niet…dus moesten we met de auto’s omhoog. De andere (kleine) tegenvaller was dat de restaurants boven dicht waren, maar verder was het heel erg leuk! Heel imposant om langs die rotsformaties te vliegen. Ook was er van alles te zien op de start, waar onder een paar fossielen die een tandem gingen maken op een aangepaste rolstoel, één van hen moesten ze af en toe wakker tikken.. de ander was bijna 200 jaar oud 😉 …. en ook was er een blinde bij……

  Voor velen onder ons was het toch niet zo’n lange vlucht als ze gehoopt hadden, maar anderen.. waaronder Jan v B… die heeft alles eruit gehaald. Hij heeft  ongeveer 2 ½ uur gevlogen, “even” heen en weer Grenoble. Hij was zo trots als een aap met 7 l’en……… Marc, Daan en Dirk hebben ook nog een ruime duurvlucht gemaakt. We moesten dus heel erg lang wachten op Jan.. dus hebben we lekker op het terras gezeten en gekeken naar alles wat aan het vliegen was.

  Tegen half 4 reden we terug naar de camping, onderweg lag er nog een fiets op de snelweg en maakte Jan het in de auto ook nog spannend, om de tank tot 0 leeg te rijden, we waren nog net op tijd bij de benzinepomp. Toen we terug op de camping waren, zijn een aantal nog even naar Planfait gegaan om een keer te vliegen, dit werd een mooie lange vlucht met ondergaande zon….

  Degen die niet mee zijn gegaan naar St Hilaire hebben zich ook prima vermaakt,  een paar zijn ‘s ochtends weer naar Entrevernes gegaan en ‘s middags naar Col de la Forclaz samen met Lex, die een dagje langs kwam. Lex heeft met Rudi een hele mooie tandemvlucht gemaakt, van bijna een uur!

  Verder hebben we op de camping lekker gezwommen en op het luchtbed gelegen in het water en lekker in de zon gezeten..

  Jef heeft lekker gekookt (kip-kerrie met verse prei en courgette) en Wouter heeft met ons meegegeten, Gerard,Marianne,Jan en Lieneke  hebben sla/aardappeltjes en hamburger gegeten en een aantal hebben “gebarbeknoeit”. Nu is het inmiddels 10 uur, een deel van de groep zit in de kennel en een select groepje zit bij de camper, waaronder ik de weblog te typen…… Nu is het verhaal van vandaag klaar en zien we morgen wel weer verder.

  HIER de foto’s…

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 12:36

One Response to “Saint-Hilaire & Montmin (Forclaz)”

 1. Jantine Says:

  Super,.. de weblog is te lezen!!
  doet me goed dat jullie het zo naar de zin hebben.
  hier wordt hard gewerkt,.. der moet toch brood op de plank komen he?!
  groet aan allen

Leave a Reply