september 2011
Z Z M D W D V
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 16sep

  Annie wederom:

  En…. het was wederom weer prachtig mooi weer! Jee, wat hebben we het toch getroffen zeg!

  De ochtend bestond uit ontbijten, koffie drinken, opruimen, afwassen, in de zon zitten, lezen, tent afbreken, met de auto naar de garage gaan voor twee nieuw banden (auto van Jan v B had gister een lekke band), zwanen/eenden voeren, log-boekje invullen, hangmat gehangen, auto inpakken en relaxen. Helaas gaan vanavond al een paar richting nederland: Jorden, Dirk,Marc, Marianne en Gerard……

  ‘S middags zijn we met z’n allen naar Col de la Forclaz gegaan, toen we aan kwamen was het best druk en de wind stond best hard en cross. Dus eerst maar alles wat aangekeken, want er was genoeg te zien. Judith ging met Gerard mee als tandempassagier en omdat Gerard weer op tijd op de camping wou zijn, zijn ze als eerste van onze groep gestart. Ook ging Daan gelijk er achteraan. Het was aardig druk in de lucht, want er bleven steeds meer mensen boven, de thermiek kwam opgang! Al gauw gingen ook Jef, Jorden, Wouter, Dirk en Jan weg. Helaas toen Tjitske weg wou starten, was er een piloot die dacht dat hij nog wel in de rotor kon draaien en viel door twee grote dennebomen bij de picknickbankjes aan de rand van de start….. Er waren gelijk allemaal mensen bij, dus hoefde Wilma niet in actie te komen en kon nog gauw starten voordat de heli zou komen. Een aantal was al geland in Doussard en Marc op een klein veldje bij de camping. Jasper, Tjitske, Lieneke en ik stonden nog boven en het was steeds drukker met piloten die nog wouden starten… De wind was wat minder geworden maar heel vlagerig. Ik had mijn twijfels om nog te gaan starten, het was al laat, heel druk, het weer ging veranderen (er kwam bewolking met mogelijk buien aan) en ook moesten de auto’s nog naar beneden gereden worden. Jasper en ik hebben toen maar besloten om niet te gaan vliegen, wij hebben ons “opgeofferd” om de twee auto’s naar beneden te rijden (en natuurlijk ook die andere redenen). Lieneke en Tjitske wilden het toch nog proberen om te gaan vliegen. Toen we aankwamen op de landingsplek bij Doussard (20 minuten teruglopen en 20 min rijden) kwamen Lieneke en Tjitske er ook net aanvliegen.

  Om een uur of half 7 waren we terug op de camping, Gerard en Marianne stonden bijna klaar om te vertrekken (Marc, Jorden en Dirk waren al weg).

  De avond ging verder snel voorbij, Daan/Juut en Jasper/Nath zijn uit eten gegaan en de rest is heeft zijn eigen potje op de camping gekookt. Gelukkig konden we het redelijk droog houden met af en toe wat spatters. Later hebben we knus onder onze luifel gezeten. Tegen half 12 lag lag iedereen in zijn mandje.

  Tot morgen!

  HIER de foto’s.

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 13:03

3 Responses to “Forclaz & de eerste teckels vertrekken…”

 1. Marc12Fly Says:

  Foto nr. 90 is een heule mooie!

 2. Sjeeraar Says:

  Niet alleen heul mooi, maar skitturond!

 3. Rudi Says:

  Alleen jammer Sjeer dat dat je achterkant is…
  Volgende keer even draaien maak ik hem van voren,
  ook leuker voor Judith!
  Mzzl Rudi

Leave a Reply