oktober 2011
Z Z M D W D V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 04okt

  Vandaag hebben we een gast-tiepert gevonden! Pieter doet vandaag de weploggert:

  Tja, ach… Aangezien die Laffe Teckels vandaag geen millimeter gevlogen hebben, zijn ze ineens nergens meer te vinden als er wat geschreven moet worden. Stefke heeft nog wel een paar pogingen gedaan om te starten vanaf de ‘ochtendstart’ op de Pordoi, maar had het al snel opgegeven na drie verplaatsingen ivm rugwind en 1 afgebroken start door een slap scherm.

  ‘Gewoon Jasper’ was nog aan het bijkomen van het avondmaal van gisteravond, en hield een rustdag. Daan wilde nog wel een startje maken, maar moest zich toch gewonnen geven aan de Noordenwind die later ineens over de Col Rodella kwam zetten. ‘Roodhaar’ moest het sms’en in het busje bekopen met wat oprispingen, en dacht later nog wat te kunnen vliegen…

  Na de traditionele ochtendstart van de Pordoi, gingen we weer naar de Col Rodella. Veel gingen liever eerst aan de koffie, maar sommigen durfden wel een vluchtje aan van onder het restaurant. Na ondergetekende aan een geleende Arcus 6, overheersten de dust-devils en kon er niet meer gestart worden. Twan was king-of-the-hill met een mooie vlucht naar de Marmolada, om ons daarna nog eens op een fly-by te trakteren voor het terras langs van het het restaurant op de Col Rodella.

  Iedereen hoopte nog op een mooie na-middagvlucht vanaf de Col Rodella (onder de masten), maar na een start van ondergetekende kwam de noordwind ineens door en kon de rest weer inpakken. De piloten die zich wel in de lucht waagden kregen continue inklappers, frontstalls, of werden als een raket gekatapulteerd na de start… Er werd dus niet meer gevlogen. Ook starten vanaf het monument, voor een vlucht naar Arabba, zat er niet in door een forse rugwind.

  Ik hoop (voor jullie) dat die teckels morgen zelf weer vliegen, en er weer een fatsoenlijk verhaaltje geschreven wordt.

  Hier de foto’s van vandaag en nog een paar van gisteren (van Twan)

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 20:52

4 Responses to “Turbulentie, inklappers, en frontstalls…”

 1. k@@tje Says:

  Nah viel best mee Pieter. Het zijn weer mooie plaatjes en vandaag (woe) hoop ik weer mooie vluchten voor jullie! Daaag.

 2. nathy Says:

  @ Pieter: Goed gedaan hoor en fijn dat je de honeurs waar hebt genomen voor de teckels :-), wel zo fijn voor de thuisblijvers.

  En ehhhhh had “gewoon Jasper”last van het eten of van (te weinig) drinken hihihi
  Veel plezier nog daar met z’n allen.
  Groetjes,
  nathalie

 3. Annie Says:

  Pieter, je hebt het zo goed gedaan dat dit voor herhaling vatbaar is!! Met een “smile” heb ik je verhaal gelezen. Groetjes Anita

 4. Annie Says:

  Hee, op foto 17 hebben ze de sneeuw-kanonnen al aan….. heel apart 🙂

Leave a Reply