oktober 2011
Z Z M D W D V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 05okt

  Stefke doet het woord:

  Het wordt saai; ik weet het, maar we stonden vandaag weer op met supermooi weer… Blauwe lucht; nauwelijks wind en geen wolkje te zien. Het is fris geweest vannacht en dat beloofd “grand-brullee” in de lucht…

  We zijn na het ontbijt weer naar Pordoi getogen voor onze ochtend vlucht. Vandaag gaan we allemaal vlak achter elkaar starten zodat we met en armada van pents richting Campitello vliegen. iedereen had uitgelegd, en Barry noemden de namen op van degene die moest starten. Het was weer een gaaf gezicht om al die pents achter mekaar te zien vliegen.

  Nadat iedereen geland was en ingepakt had, zijn we naar het terras op de Pordoi-pas gereden voor een heerlijk bakkie koffie (al of niet geflankeerd met een stuk taart of apfelstrudel). We kunnen rustig aan doen want we gaan vandaag namelijk starten boven Belvedère, en daar begint het leuk te worden tussen 12 en 14 uur. Een aantal van ons heeft vandaag tot doel gesteld om boven de Marmolada gletscher te komen, dus de lat lag hoog!

  Één busje ging naar boven helemaal afgeladen met pakzakken, en zelf moesten we lopen naar boven. Dat is best leuk want je hebt overal mooi uitzicht. Boven op Belvedére was het nog even het goede moment afwachten geblazen. Het is vandaag westenwind en daarom is zowel de voor- als de achterkant niet helemaal lekker qua startrichting, dus zijn we naar de start aan de kopse kant gegaan. Je moet dan even een klein stukkie lopen over een steil paadje en komt dan op een startplek die richting Campitello ligt (dus westwaarts)

  Ik was bovenop al klaar om te starten dus ben ik gefield-packed over het smalle richeltje naar de start gelopen en al gauw weg gestart. Al gauw had ik een mooie bel en liet ik me naar achter wegzetten. Je moet boven de 3000 meter zitten om de oversteek te kunnen doen naar de Marmolada, en toen mijn hoogtemeter 3150 aanwees ben ik het dal over gestoken. Ik had veel sink onderweg en kwam aan op “het neusje” rechts van de Marmolada. Daar heb ik weer hoogte opgebouwd en eenmaal op 3800 meter vloog ik met een enorme grijns op m’n smoel boven de Marmlada! Ook Twan was mee en ik heb een paar mooie foto’s kunnen maken van de gletsjer met Twan er mooi op.

   

  De Marmolada van Boven (zoek Twan)

  De Marmolada van Boven (zoek Twan)

  Na bijna 2 uur vliegen had ik het inmiddels steenkoud gekregen en ben terug gevlogen naar de landing in Campitello. Ook Harmen, Twan en Daan hebben de Marmolada dus geslecht, dus der zijn der vandaag 4 met spierpijn in de ” grijnsspieren” … 😉

  Eenmaal geland in Campitello hebben we genoten van de sterke verhalen en het witbier op het terras bij de landing, en zijn we rustig an weer terug gegaan naar het hotel. Daar nog wat na-bieren en vervolgens hebben we weer veuls te veul gegeten.

  Nu zitten de heren te pokeren en ik doe dus de weploggert.

  HIER de foto’s van mij en ook een paar van Rutger (niet helemaal op volgorde)

   

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 21:41

9 Responses to “Marmolada bedwongen!”

 1. Den Vlaom Says:

  He Mannen en (mijn) Vrouw,

  Gefeliciteerd met die mooie vlucht ! Jaloers, jaloers !
  Hopelijk zit het er volgende week ook in!
  Nog heul veul plezier en let een beetje op Tjits en Bene, die schijnen te schansen samen heb ik uit zeeeer betrouwbare bron.

  groet Jan

 2. Wilma Says:

  He jongens en Tjitske, wat ziet het er weer prachtig uit, met mooie foto’s en super vluchten. Ben verder helemaal niet jaloers. Geniet er nog van daar. En Jan, jij staat natuurlijk te trappelen, veel plezier.
  Tot later
  Wilma

 3. Jeroen Says:

  Gefeliciteerd!! Vet hoir

 4. HappyFace Says:

  Ik zeg WOW !!!

  Staan de dolomieten al op de agenda van volgend jaar ??!!

 5. k@@tje Says:

  Tandjes wat mooi vrouw/mannen! Ik hoop dat ik ook dat kan/durf… want das toch wel errug hoog. Ik schijn daar last van te hebben… 😉
  Geniet nog morgen. (Oja, Twan links in de schaduw…)

 6. k@@tje Says:

  Oja… TEEEEERING wat een mooie foto’s!! Alleen daarvoor zou ik al mee willen.

 7. Beetje Says:

  He teckels en teefje,
  Heb jullie de hele week gevolgd, super al die verhalen en avonturen.
  En dan die mooi foto’s met sneeuw…
  O, R en B staan vanavond weer op de latten.
  Nog heul veul plezier.
  xB

 8. Marc Says:

  Had ik nu maar die job als sherpa aangenomen….

 9. k@@tje Says:

  Nou Marc, als je nog een aanbeveling nodig hebt… 🙂

Leave a Reply