januari 2012
Z Z M D W D V
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 24jan

  Annie is de tiepmiepert:
  We werden vanochtend wakker van de sneeuwschuivers, dit betekende dat er vannacht weer sneeuw was gevallen.. En het sneeuwde nog steeds.

  Daan aan het sneeuwschuiven

  Daan aan het sneeuwschuiven

  Na een heerlijk ontbijtje zijn we rustig aan naar de lift gelopen, toen we daar aankwamen ging de lift niet. Vanmorgen was de stroom er al eens af geweest en waarschijnlijk hadden ze daar nog last van….. We waren nog op tijd dus zijn we een kwartier later met een overvolle bus naar Brixen gegaan en daar de lift naar boven genomen richting Scheffau. Het was heerlijke skiën, in de dikke, zachte poedersneeuw, er was wel ongeveer 20 cm gevallen. Het sneeuwde nog steeds en er kwam ook steeds meer wind, dus na een paar liften kwam er een splitsing in de groep…. Tussen koffiedrinken en skiën.

  brrrrrr....

  brrrrrr....

  Na de “samenvoeging” besloten we toch maar weer terug te gaan richting Brixen/Westendorf, want het weer werd er niet beter op. De terugweg was een beetje op de gok… Harde wind en sneeuw. Met Jan de Vloam voor op, kwamen we “veilig” aan boven bij de gondellift van Brixen. Daar is een aantal mee terug gegaan, daarvoor zijn er 4 via de dal-afdaling naar beneden gegaan en bleven er een aantal uitslovers over die de ongeprepareerde zwarte piste wilden verkennen. Het was eerst nog eens lastig om deze te vinden, eerst moest er nog weer een stoeltjeslift genomen worden. Maar uiteindelijk was die daar dan toch….. Jeffrey, Gerard, Daniel, Lieneke, Anita, Jan en Jan waren nog over na al die afsplitsingen…. Als laatsten waren het Lieneke en ik die gingen afsplitsen, want we zagen het niet zitten om de zwarte afdaling te doen. Wij zijn weer terug gegaan en via een andere stoeltjeslift (die door de harde wind, aardig aan het heen en weer schommelen was) hebben we de rode afdaling naar Brixen genomen. Toen we beneden waren waren, waren die “die-hards” ook net aangekomen. De rest van de dag is er van alles gedaan… lezen, naar het dorp… boodschappen doen voor Jasper.. ski-bril kopen etc… En door een groot deel van de groep in verschillende groepjes toch skiën …

  laatste afdaling

  laatste afdaling

  De laatsen waren tegen half 6 binnen. Het is inmiddels half 7 en we. zitten gezellig te borrelen met kaasjes/ships etc. die Linda voor ons elke middag regelt, helemaal top! Het is hier heel gezellig en om half 8 gaan we met Linda lopend naar een restaurant in het bos.

  Tot morgen!! De voorspelling is dat het beter weer wordt met zon!!! Eindelijk, we hebben er zin in!!!

  Hier weer heel wat foto’s…

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 23:13

One Response to “Nova Zembla op de top…”

 1. Weblog wintersport Westendorf Says:

  […] Nova Zembla op de top… (24 januari) […]

Leave a Reply