april 2012
Z Z M D W D V
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 20apr

  Omdat het anders zo stil is op de weploggert…

  Vandaag heb ik maar weer eens een flinke wandeling gemaakt langs de Linde en door het natuurgebied “Lindevallei” of ook wel “Lendevallei”. Het was mooi weer en zonnig toen ik vertrok, maar al gauw kwamen er donkere wolken en zag ik om mij heen grijze regensluiers naar beneden komen…

  Gelukkig heb ik geen regen op m’n dak gehad, en heb ik lekker kunnen lopen. Vanaf Oldeholtpade naar de Kontermansbrug, en dan rechtsaf het pad langs de Linde op. Heerlijk rustig daar en veel vogels te zien. Ik ben het pad afgelopen richting de A32, en dan het via fietsbruggetje de Linde over, en dan langs de Lendepoolder. Daar hebben ze schermen langs het water staan met kijkgaten, en daar zag ik 2 oeverlopers (volgens mij) rusten op een paaltje in het water. Ik heb er mooie foto’s van kunnen maken. Verder nog Zwartkoppen gezien en een Grote Zilverreiger en nog wat zangvogels.

  Overzichtskaart Lindevallei

  Overzichtskaart Lindevallei

  Daarna de Stellingweg over gestoken via het trekkerpad en bij Oldeholtpade het Scheenebospad in en langs de Scheene en Scheenbos weer naar huis.
  Groet’n! Jeffrey.

  HIER de foto’s.

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 16:03

One Response to “Stefke op pad in de “natuâh”…”

 1. anne roang Says:

  Wat mooi – ik krijg “heimwee” naar Nederland!!!

Leave a Reply