juni 2012
Z Z M D W D V
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

  • 27jun
    Jut en Jul op het bankje

    Jut en Jul op het bankje

    Stefke is de sjaak:
    Nou… Zitten we dan… Het is 22:00 uur, en we zitten op kempif “Augenstern” in Reckingen. We zitten tegen een woest stromende rivier, die best veul herrie maakt. Maar je schijnt er aan te wennen zegt men (Ja logisch: je wordt langzaam aan “fabrieks-doof”)

    Vanmorgen was het – zoals voorspeld – stralend mooi weer, en na een relaxed ontbijt hebben we de boel ingepakt en zijn we gaan rijden. Het was een prachtige route langs Sion, Visp, Brig, Fiesch… Afijn; het hele Rhône-dal… In Visp hebben we nog een een pitstop gemaakt bij de Lidl, en wat boodschappen gedaan. Daarna reden we het Gomsdal in en waren we na 2 ½ uur (netto) in Reckingen. Het is een keurige camping gerund door Nederlanders, en is gelegen aan een best hard stromende rivier. We hebben vandaag al diverse parapenters zien vliegen, en de iPhoneapp “Wheretofly” gaf al aan dat er diverse start- en landing plekken in de directe omgeving zijn… Dus wie weet… 🙂

    Nadat we de kempert geïnstalleerd hadden, zijn we eerst een broodje gaan eten, want het was al 14:30, en we hadden nog geen lunch gehad. Daarna zijn we een stukkie gaan lopen door het dorp, en later hebben we een rondje gedaan langs het kapelletje “Stalenkapelle” dat half verscholen in het bos op de helling gebouwd is in de18e eeuw. Erg mooi en rustgevend, vooral het pad naar beneden door het bos was zalig (en zou inspiratie moeten geven tot meditatie zoals het bord aangaf).

    Annie in meditatieve toestand

    Annie in meditatieve toestand

    Eenmaal terug op de kempif was het zoals gebruikelijk in de vakantie weer tiet veur droge worst, rosé en bier (Come on baby lets cholesterol!). Daarna heeft camping-kok Holle-bolle-Stefke weer een culinair hoogstandje geleverd, door een 2 gangen maaltijd te berijden bestaande uit: piepers, sperziebonen, vegetarische gehaktballetjes, en een puddinkje toe. Dit geflankeerd met een pot appelmoes en een glaasje rode wijn!

    Der is hier op de kempif Wifi van Swiss telecom, en met je creditcard kun je voor 15 Zwitserse roepies 3 uur lang intermeppen… Gewoon bij de kempert… En snel ook! Top! Latex!

    HIER de foto’s van vandaag.

    Posted by stefke-uut-fryslan @ 21:32

2 Responses to “Verkast naar Reckingen (Wallis)”

  1. De Biertjes en Eddy Says:

    Bjusterbaarlik mooi plekkie op Les Glaciers in La Fouly!!!!
    Mooier kun je het echt niet hebben.
    Daar willen wij van de zomer ook wel heen.
    Eddy bedankt jullie hartelijk voor de prachtige ansichtkaart.
    Wij hebben um ook aan pa en moe Heida laten zien.
    Nou buurtjes, genieten maar!
    Veel plezier en hartelijke groeten van De Biertjes, Eddy,
    Mahzoertje en Sascha.

  2. Stefke Says:

    Ja La Fouly is echt een aanrader.. En bedankt voor het showen van de kaart. We hebben hun er ook een gestuurd, maar naar Havelte… Achteraf niet zo slim 😉
    Groetjes van ons en een kroel voor de katten!

Leave a Reply