augustus 2012
Z Z M D W D V
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 12aug

  Stefke ant woord:

  Tja… Werken is wel leuk, maar der gaat zo veel vrije tijd inzitten… Dus zijn de Familie Den Vloam, Steengroeve en de vrouw, Jappie en Stefke weer 2 weken de hort op… De eerste week zitten we in ieder geval Greifenburg, en wat er daarna gebeurt zien we wel…

  Nou, dus vanmorgen om 03:00 uur ging mijn wekkert, en nadat ik koffie gemaakt had en de koelbox in de auto volgestouwd had, heb ik Jasper uit z’n coma gehaald, en hem voorzichtig medegedeeld dat ie z’n nest uit moest komen. Met slechts één hersenhelft actief heeft Jasper zich aangekleed en is ie slaapwandelend in de auto gaan zitten. Nadat we afscheid hebben genomen van Anita hebben we de Skoda aangetrapt en om 04:00 oor vertrokken we richting Oostenrijk.

  Ik heb de eerste 560 km. gestuurd, en daarna was Jappie wakker genoeg om het van me over te nemen. Het ging as de brandweer, en tot 50 km. voor München was het heel rustig op de weg. Maar toen begon de ellende… Door een ongeluk op de middelste baan van de wegwerkzaamheden aldaar, was er een 18 km. lange file ontstaan, en de extra tijd die nodig was om er voorbij te komen liep op tot 95 minuten hoorden we op de radio…  Daar ging onze ETA van 13:00 uur… Na Munchen was het ook tig kilometer  “stockende verkehr” en toen we bijna bij de Tauerntunnel waren werd op de infoborden aangegeven dat er een Unfall was in de tunnel, en dat deze afgesloten was… Kut! Gauw de kaart erbij, en dan maar over de Ubertauernpass. We gingen lekker omhoog, en vlak bij het hoogste punt reden we een file achterop… Een motorrijder was tegen een auto geknald 100 meter verderop, en we konden de auto zien, want die was al weggesleept naar een parkeerplek. Het hele linker voorwiel was er afgereden inclusief stangen en schokdempers. Later kwam de takelwagen met het restant motor in in de bak, en het was een flinke klap geweest, want er was niet veel meer van over.

  Wrakken van motor en auto worden weggesleept

  Wrakken van motor en auto worden weggesleept

  Dus dat was weer 40 minuten wachten, en uiteindelijk kwamen we na 13 uur sturen pas om 17:00 uur de kempiff oprijden… Gelukkig stond het welkomst comité al klaar (Jorden en Miep) en hadden we binnen 5 minuten al een koude Franziskaner en een droge worst in de handen 🙂 Kort daarna zagen we de C8 van Den Vloam & familie ook het pad opdraaien, en kon de gezelligheid beginnen! Op ons gemakkie hebben we de boel geïnstalleerd en hebben we nog wat bier en droge worst soldaat gemaakt.

  ‘S avonds om een uur of 8 zijn we naar het restaurant gegaan en hebben we een lichte maaltijd genuttigd op het terras. Marina was er ook, en het was weer een hartelijk weerzien. Marina heeft ons uitgenodigd om vrijdagavond bij haar thuis in Gerlamoos te gaan grillen! Super leuk natuurlijk, en we verheugen ons er erg op! Marina had nog wel een advies gegeven aan ons, om alvast wat te “oefenen”  met het drinken van Schnapps, zodat we er vrijdag wat beter tegen kunnen 😉

  Na het eten hebben we nog even wat wijntjes gedronken samen met Tjitske en Jan, en we hebben weer enorm gelachen om de bizarre verhalen die weer verteld werden… Vooral het verhaal met dat doucheputje en de grote teen van Jorden was briljant! Lichtelijk aangeschoten rolde we rond twaalven de tent in…

  Foto’s van vandaag komen in de weploggert van morgen…

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 16:56

Leave a Reply