augustus 2012
Z Z M D W D V
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 16aug
  Je verzint het niet...

  Je verzint het niet...

  De Dikke Condort is weer de sjaak:
  Vandaag had ik geen tijd voor de weploggert, want de Grill-abend bij Marina was verplaatst naar de Donderdag. Maar hier is hij dan toch nog.

  Vandaag zou het koufrontje arriveren, dus vliegenzou niets worden. We hadden nog wel een “Wiesfleckertje” kunnen doen, maar daar hadden we toch niet zo’n zin in. Vandaag dus een alternatief programma: Familie Den Vloam gaan met lift en treintje omhoog en daar wat spazieren; Familie Steengroeve gaan eerst boodschapjes doen en een plant kopen voor Marina, en dan naar Lienz (shoppen is Jordens grootste hobby namelijk!); en Jappie en ik gaan naar de Weissensee om een camelbag te kopen en wellicht nog wat te wandelen.

  We hebben de skoda aangetrapt en zijn op aanwijzingen van Jorden en Miep naar een sportzaak gereden bij de Weissensee, want daar had Jorden een mooie compacte camelbag van anderhalve liter zien hangen. Helaas was er maar 1, dus als eerste belangstellende eigende ik me die toe :-D. Daarna zijn we met het liftje omhoog gegaan en zijn we naar beneden gaan wandelen. best een leuk tochtje.

  Eenmaal terug op de kempiff begonnen er serieuze wolkenformaties binnen te drijven en al rap begon het te regenen, te waaien en te onweren. We hebben onze toevlucht gezocht onder het afdak van het restaurant, want om nou met onweer onder de een boom en tarp te gaan zitten leek ons niet verstandig. We hebben relaxed de bui afgewacht vergezeld met koffie, cola en goulashsoep.

  Na de bui zijn we weer naar de tent gegaan en inmiddels was Steengroeve ook weer terug. We hebben nog wat gehangen onder de tarp en al gauw brak het zonnetje weer door. Tegen een of kwart voor zeven ‘s avonds zijn we gewassen, gestreken en gepoederd in de auto gestapt en zijn we richting Marina gegaan. Daar werden we natuurlijk weer hartelijk ontvangen en de mooi gedekte tafel stond al klaar.

  Een lang verhaal kort: we zijn weer heul erg verwend met lekker eten en drinken en natuurlijk de vele soorten schnapps… Speciaal voor ons is zelfs een heel bjzonder flesje schnapps open gegaan die al 20 jaar dicht zat, en gemaakt word van de Lijsterbes. Dat is een voor mensen giftige bes, maar er is wel schnapps van te maken. En je hebt ongeveer een hele kar nodig voor 1 flesje. Heul bijzonder en heul lekkert! Het was weer heel gezellig en helaas kwam aan deze gezelligheid uiteindelijk ook een einde, want Marina gaat morgen op vakantie met de familie, dus we kunnen het niet te laat maken. Bovendien stond de buik van Jorden op exploderen, en dat geeft zo’n rommel op het erf 🙂

  Terug op de kempiff hebben we nog even een afzakkertje genomen bij Patrick en Max, en toen moesten we toch echt noar bedde, want morgen wordt een skitterronde vliegdag!

  HIER wat plaogies van deze topdag.

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 20:36

Leave a Reply