augustus 2012
Z Z M D W D V
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 17aug
  Helder weer, dus skitterond uitzicht!

  Helder weer, dus skitterond uitzicht!

  Stefke = tiepmiep:
  Het is vandaag weer skitterrond weer, en sommigen onder ons werden wat brak wakker… Al die schnapsjes gaan toch niet in de kouwe kleren zitten… De neerslag van gisteren moest er even uitdampen, en daarom zijn we wat later omhoog gegaan naar de Emberger. We hebben wel een mooi bussie vol (8 personen in de vorm van Jan, Tjitske, Patrick, Max, Jappie, Benjamin, Jorden en ik) dus we hoefden niet te wachten.

  Eenmaal boven was het weer gezellig druk, en iedereen was aan het wacten tot de thermiek goed genoeg was. Dat duurde langer dan verwacht, dus we zijn allemaal wat later gestart. Den Vloam ging als eerste weg, want die wil de kinderen mee omhoog nemen met de auto. Miep wilde wel bestuurder zijn. Ik was natuurlijk ook weer jan ongeduld, en ik wou weg. Als ik ui zou zakken dan ga ik gewoon weer omhoog met het busje. En alhoewel ik 35 minuten gevochten heb bij “het neusje” was de huisbel nog niet goed genoeg om me mee omhoog te nemen. Na 45 minuten stond ik weer op de landing. Ik heb even lekker gelunched onder de tarp en ben toen al vlot weer in de bus gestapt omhoog.

  Inmiddels was iedereen airborne, en vlogen sommigen al hoog boven de Emberger of bij het kruis. Ik heb me op de inmiddels leeggelopen startplek klaar gemaakt en ben weggestart. In eerste instantie ging ik links af, maar daar was niet veel te vinden. Toen ik ver m’n rechterschouder keek zag ik een paar penters die wel omhoog gingen, dus ik ook naar rechts. Daar kon k aansluiting vinden en in een vloek en een zucht zat ik op de wolkenbasis op 2600 meter. Ik heb daar een tijd wat heen en weer gevlogen, en toen ben ik overgestoken richting Stagor. Het is kraakhelder geworden door het koufront dus het uitzicht was fantastisch. Bij Stagor had ik veel zink en uiteindelijk ben ik maar weer terug gegaan naar Wiesflecker. En na wat wingoveren en steilspiralen (oefenen voor de SIV in september) ben ik weer geland.

  Ook de rest was al geland, alleen Tjitske was nog eventjes een bezoek aan het brengen aan de Weissensee… Die heeft vandaag supergoed gevlogen en was dan ook heul tevreden toen ze landde na bijna 2 uur vliegen…

  Vanavond heeft Miep voor ons gekookt, en daarbij kwamen de “restanten” van Barry goed van pas. Verse groenten en gehakt en aardappene in de wok met woksaus… HEERLIJK! Daarna een yoghutje en koffie toe, en nou zitten we gezellig onder de tarp te lezen en webloggen…

  Niet zo veel foto’s vandaag, maar wel foto’s van 2 Gieren die rechts van de start omhoog cirkelden… Gaaf!

  Klik HIER voor de foto’s…

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 20:53

One Response to “Het was weer genieten!”

 1. HappyFace Says:

  Mooi die gieren ! Nog nooit gezien daar.

  Afgelopen week heeft een collega van mij met een tandem een rondje meer gevlogen. Enthousiast datíe was !!!

Leave a Reply