augustus 2012
Z Z M D W D V
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 20aug
  Donder en bliksem boven de Zugspitze

  Donder en bliksem boven de Zugspitze

  Stefke doet verslag:
  Vandaag staat in het teken van opbreken en verkassen naar Lermoos. Ik was al op tijd wakker en heb toen m’n kop onder de kaan gestoken, en daarna genoten van m’n dagelijkse  espressootje op het terras… Dat is altijd zo lekker relaxed bijkomen. De familie Steengroeve was ook al op, want die moeten hun kempif-kasteel afbreken, en dat is altijd een hele klus.

  Toen de meeste tenten plat lagen zijn we eerst gaan ontbijten en genieten van de anus-brötchen (draai zo’n Semmel maar eens om 😉  ) en koffie en thee. Daarna alles in de auto proppen en even onder de douche door, want het was al weer brotsig warm. Na een laatste bakkie koffie op het terras hebben we afscheid genomen van Benjamin en zijn we vertrokken. We gaan de kortste route proberen, en de leidt ons langs Silian en Bruneck Italie in, over de Brenner en daarna op Innsbruck aan en de Fernpass over.

  Op de Brenner was het lekker rustig, en kon het gas der op, maar de 2-baansweg daar naartoe was een drama. Niet eens zo druk, maar wel een paar van die fossiele slakken die 40 km. per toch wel erg hard vonden gaan… ERGER!!!! Bovendien zaten we de hele Fernpass achter een vrachtwagen met opleggert, dus dat schoot ook nie-op-nie… Afijn; na dik 4 uur sturen reden we dan toch kempiff “Happycamping”  op in Lermoos, en zagen we de Merc van Steengroeve al staan. Die had de aanwijzingen van Stamgast verkeerd begrepen (of Stamgast was niet duidelijk genoeg), en was doorgeschoten naar Imst… Jammert 😉

  Op de kempiff hebben we een leuk plekkie aan de linker-zijkant van de kempif, en we kijken uit op de Zugspitze en rechts van ons is de “Mpreis” supermarkt. Familie Den Vloam staan iets verderop aan de rechterkant van de kempif, en als je de kempif helemaal afloopt, kom je uit in een heel leuk park met allemaal vijvertjes en speeltoestellen. Bovendien is het lekker koel door de hoge bomen.

  Nadat we de tenten hadden opgezet was het toch wel tijd geworden voor een biertje en droge worst… 🙂 Nadat we lekekr ge-relaxed hadden ben ik nog even naar de supermarkt gegaan voor limonade, broodbeleg en droge worst, en toen was het tijd om naar het park te gaan. Den Vloam heeft ons nameljk uitgenodigd voor het eten, en dat doen we in het park. Dat was erg gezellig en erg lekker!. Het begon echter steeds donkerder te worden, en we hoorden het verderop al onweren. We hebben toen as de gesmeerde bliksem de LT shelter opgezet, en dat was precies op tijd voor de enorme onweer-show die we te zien kregen… Vooral boven- en achter Ehrwald ging het enorm te keer! Gaaf om te zien.

  Halverwege de avond kwam familie Den Vloam er ook gezellig bij zitten, en hebben we genoten van de Hazelnüss- en Marillenschnapps. Het werd steeds gezelliger. 😉 Toen we uiteindelijk noar bedde gingen spatterde het wat en het waaide stevig, maar geen onweer meer.

  HIER wat ploagies van vandoage…

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 21:51

Leave a Reply